Presupusa fotografie a unui telefon vechi de 800 de ani a creat isterie în online

Presupusa fotografie a unui telefon vechi de 800 de ani a creat isterie în online

Pentru că pasionații de teorii ale conspirației caută orice prilej pentru a crea încă o poveste absurdă, era de așteptat să se întâmple asta după publicarea unei fotografii a unui telefon „vechi de 800 de ani”.

Telefonul seamănă izbitor cu aproape orice mobil al anilor ’90. Tastele aduc aminte de sistemul de scriere folosit de sumerienii din Mesopotamia, în jurul anului 3.000 înaintea erei noastre. Câteva site-uri destinate întocmai dezbaterii teoriilor conspirației au publicat detalii despre această imagine în ultimele zile, pretinzând că telefonul a fost găsit în urma unor săpături în Austria, mai devreme anul acesta.

Totuși, nu fac decât să repete detaliile menționate într-un post pe site-ul Flickr, care datează din ianuarie 2012. În plus, nu există detalii despre săpăturile respective, cu atât mai puțin poze, potrivit celor de la Mirror. Scepticii cred că nu e vorba decât despre un trucaj obișnuit, făcut tot de dragul obținerii de atenție. Printre comentariile pline de implicare emoțională, nu aveau cum să nu își facă locul și unele ironice, de tipul: „Cu siguranță telefonul avea cinci apeluri pierdute de la Chuck Norris”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI