Popularitatea Popcorn Time a depăşit-o pe cea a Netflix în unele ţări

Popularitatea Popcorn Time a depăşit-o pe cea a Netflix în unele ţări

Deşi nu există foarte multe ţări care să încurajeze involuntar pirateria, popularul Netflix a început să piardă teren în faţa în Olanda.

La momentul lansării primei versiuni de Popcorn Time am fost sigur că, prin simplitatea interfeţei şi a performanţei foarte bune la utilizare, în format torrent va face mari probleme competiţiei legale. Având în vedere că un ochi neantrenat poate confunda interfaţa cu cea a unui serviciu online similar legal, gen Netflix, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că în ţări occidentale dezvoltate, pirateria prin Popcorn Time a explodat în ultimele luni.

Cel mai recent studiu pe marginea acestui subiect a venit de la Netflix Olanda şi a fost sintetizat prin graficul de mai jos. Aparent, Popcorn Time generează acum la fel de mult interes precum Netflix în ţara lalelelor, deşi creşterea sa a fost atât de rapidă încât nu ar trebui să ne surprindă dacă, într-o lună sau două, o va depăşi pe cea a alternativei legale. Această statistică îngrijorătoare a fost creată pentru arăta deţinătorilor de acţiuni că situaţia actuală este foarte gravă, iar mijloacele pe care Netflix le are la dispoziţie pentru a schimba situaţia sunt aproape inexistente. Tot în Olanda, HBO Go – un alt serviciu de streaming atrăgător, cu un amalgam de conţinut pus la dispoziţia utilizatorului – nu are nici o şansă în a se apropia de interesul generat Popcorn Time.

Cei de la TorrentFreak, care au acces la nişte statistici interne pe marginea popularităţii programului ilustrat mai sus, au ţinut să menţioneze că Popcorn Time, doar în Olanda, a fost descărcat de 1,3 milioane de ori. În alte ţări civilizate, situaţia nu este la fel de dramatică, dar trendul adopţiei unui program pentru conţinut piratat poate exploda în orice moment.

netflix-popcorn time-640x345

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: