27 sept. 2015 | 11:10

Pluto arată spectaculos în aceste imagini de la NASA [FOTO]

ȘTIINȚĂ
Pluto arată spectaculos în aceste imagini de la NASA [FOTO]

Pentru pasionații astronomiei este Crăciunul în fiecare săptămână, având în vedere că NASA publică constant fotografii cu planeta pitică. Acum, sonda spațială New Horizons a trimis primele imagini color cu Pluto, care este mai frumos decât l-am văzut vreodată.

Zilele trecute cei de la NASA au publicat ultima serie de fotografii trimise de sondă către Pământ. Acestea au fost realizate cu o cameră specială „Multispectral Visual Imaging Camera”, care nu capturează imagini chiar color, ci mai mult de atât. Dispozitivul surprinde unde de lumină pe care ochiul uman nu le poate percepe, astfel camera detectează mai multe detalii ale planetei decât am putea noi să vedem cu proprii ochi.

Fotografiile făcute de New Horizons întruchipează munții de pe Pluto care au o textură similară cu pielea unui șarpe și o culoare fascinantă. NASA afirmă că „multe forme de relief au culorile lor distincte, spunând astfel o poveste geologică și climatologică pe care abia acum am început s-o deslușim”.

În fotografi mai putem descoperi zone care arată ca niște dune de nisip, un lac glaciar în scădere, conform NASA, și munți de gheață cu stânci abrupte. „Este un peisaj unic și perplex, care se întinde pe sute de kilometri”, a declarat William McKinnon, de la New Horizons.

Mai multe fotografii cu Pluto sunt așteptate să ajungă pe Pământ în săptămânile ce urmează, așa că pasionații de astronomie sunt nerăbdători să descopere ce surprize le mai rezervă planeta pitică.