PlayArena – Implosion-Never Lose Hope: speranța moare ultima [REVIEW]

PlayArena – Implosion-Never Lose Hope: speranța moare ultima [REVIEW]
13:25 11.07.2015

Implosion – Never Lose Hope este un joc de acțiune cum rar mai vedem în ziua de azi pe Google Play Store și App Store.

Să găsești un joc nou cu adevărat bun pe Play Store o realizare în ziua. În mod ciudat, cei de la Rayark se remarcaseră până de curând doar prin jocuri precum Mandora și Deemo. Primul dintre acestea era despre agricultură, al doilea, despre muzică. Acum, însă, producătorul ne arată de ce este capabil și ne oferă unul dintre cele mai bune jocuri de acțiune din ultimul timp.


Zilele trecute, după o perioadă lungă de timp, am decis să verific wishlist-ul din aplicația Google Play Store. Dintre jocurile prezente acolo, Implosion – Never Lose Hope mi-a atras atenția imediat. Jocul are 1,1GB, așa că probabil va trebui să așteptați câteva minute până se va descărca complet, însă vă garantez că veți regreta. Implosion – Never Lose Hope este perfect pentru toți cei pasionați de genul sci-fi, de roboți și de anime-uri.

Din punctul meu de vedere, calitatea unui joc se poate observa din primele secunde, iar Implosion – Never Lose Hope mi-a creat o impresia foarte bună. Videoclipul de la început, în care se explică povestea din joc, are rolul de a-i acomoda pe jucători cu universul respectiv. Pe scurt, Pământul a fost invadat de niște ființe extraterestre care au reușit să elimine oamenii aproape în totalitate, un număr mic dintre aceștia reușind să părăsească planeta.

Implosion - Never Lose Hope (4)

În joc, vei controla un personaj pe nume Jake, care se întoarce pe Pământ pentru ase confrunta cu specia invadatoare, denumită Xada, în ciuda sfatului pe  care i-l dăduse unchiul lui cu mulți ani în urmă. Într-un scurt videoclip la începutul jocului, putem auzi vocea bătrânului care-i spune lui Jake să nu mai revină vreodată pe planeta sa natală. Scena este îmi amintește de Alien: Resurrection, atunci când Johner își exprimă părerea în legătură cu planeta noastră.

Din fericire, nu trebuie să te bazezi doar pe forța fizică și pe arme în lupta ta cu extratereștrii Xada. Vei avea și un costum performant de tipul War-Mech Series III. Partea din fața a costumului seamănă foarte mult cu echipamentul lui Isaac Clarke din Dead Space 3, însă acest lucru nu deranjează absolut deloc. De fapt, cei de la Rayark nu încearcă absolut deloc să ascundă faptul că s-au inspirat din numeroase surse. Dead Space 3, Oblivion, Devil May Cry, acestea sunt doar câteva dintre jocurile de la care creatorii au împrumutat unele elemente.

Implosion - Never Lose Hope (11)

De ce ai juca Implosion – Never Lose Hope?

Grafica contribuie la impresia excelentă pe care o creează acest joc. Toate elementele mediului înconjurător din Implosion – Never Lose Hope arată foarte bine, mișcările personajului principal sunt bine conturate și, foarte important, jocul se mișcă perfect. L-am testat pe un LG G3 și nu avut parte de vreun moment în care rata de cadre pe secundă să scadă.

Implosion - Never Lose Hope (13)

Gameplay-ul este principalul punct forte al acestui joc. Încă din primul nivel, îți sunt prezentate toate posibilitățile de mișcare și de atac pe care le ai. Astfel, deși nu poți să sari, costumul îți permite să te rostogolești pentru a evita loviturile inamicilor. De asemenea, pentru a ataca există mai multe posibilități. În primul rând, poți apăsa pe butonul din dreapta jos pentru a lovi cu sabia. În funcție de cum apeși, Jake va folosi diverse atacuri și va putea efectua combo-uri. Dacă ții apăsat acest buton însă, vei putea folosi mitraliera din dotare pentru a-i ataca pe cei din specia Xeda de la distanță.

Există și un al doilea buton de atac, care îi permite personajului să se arunce cu sabia înainte, pentru a provoca mai multe pagube. Cu fiecare nivel depășit, vei putea să aducei îmbunătățiri costumului, iar uneori este recomandată alegerea acestora în funcție de cerințele nivelului următor. Cu toate acestea, tactica din timpul luptelor este de o importanță colosală, astfel încât niciun upgrade nu vă va salva în situația în care nu știți exact când să atacați și când să vă feriți de un oponent.

Inamicii sunt suficient de puternici cât să nu vă plictisiți, însă cele mai interesante scene vor fi, ca de obicei, la sfârșitul fiecărui nivel, atunci când va trebui să vă duelați cu cei mai puternici și să puneți în practică tot ce ați învățat pe parcurs.

De ce ai spune pas?

Implosion – Never Lose Hope ne confirmă, însă, faptul că orice joc cu adevărat bun costă. În cazul de față, este vorba despre nu mai puțin de 51 de lei pentru variante full, pe care îi puteți plăti după ce accesați jocul. Da, este o sumă destul de mare și reprezintă principalul minus al jocului, dar este singura plată pe care va trebui să o efectuați pentru a primi acces la întregul conținut. În cazul în care nu doriți acest lucru, va trebui să vă mulțumiți cu nivelurile disponibile în varianta ”trial”.

Implosion - Never Lose Hope (14)

Concluzii Implosion – Never Lose Hope

Prima parte a descrierii oficiale de pe Play Store include expresia ”Bringing AAA console gaming experience to mobile devices”. Aceasta este o afirmație destul de importantă, pe care nu orice dezvoltator își permite să o facă. În mod surprinzător, Reyark se ține de cuvânt și ne aduce un joc care se plasează cu mult peste competitorii săi, oferind, într-adevăr, o experiență demnă de consolele high-end.

Implosion – Never Lose Hope poate fi descărcat în variantă trial de pe App Store și Play Store.

loading...