PlayArena – Alpha Squadron 2 îți dă aripi

PlayArena - Alpha Squadron 2 îți dă aripi

După ce a impresionat pe App Store, Alpha Squadron 2 și-a făcut apariție și pe Play Store, reușind să acumuleze numeroase review-uri pozitive.

Încă de la început, un lucru devine foarte clar în legătură cu Alpha Squadron 2: navele seamănă mult prea mult cu cele din Star Wars. În prima misiune, de exemplu, veți controla o navă care amintește de modelul X-Wing din universul creat de George Lucas, pe o planetă similară celei denumite Hoth, unde se desfășoară o parte din Star Wars: Episodul 5.


Pe Play Store, în acest moment, sunt foarte multe simulatoare de zbor pe care le puteți încerca. Din păcate, însă, nu toate oferă o experiență foarte plăcută. În timp ce unele au probleme când vine vorba de controlul vehiculului, altele includ misiuni mult prea scurte sau mult prea grele pentru majoritatea jucătorilor. Din fericire, Alpha Squadron 2 nu suferă de pe urma niciuneia dintre cele menționate mai devreme.

Trebuie să recunosc că nu am o încredere foarte mare în astfel de simulatoare, dar Alpha Squadron 2 a reușit să mă surprindă. Ca de obicei, dezvoltatorii nu s-au deranjat foarte mult cu includerea unei povești interesante. Înainte de prima misiune, devine foarte clară situația: avem parte de o forță de rebeli mai mică, de un imperiu al răului și de lupta constantă dintre acestea două. Din acest punct de vedere, jocul nu se diferențiază de restul.

Nici obiectivele nu vor conta foarte mult în timpul luptelor cu alte avioane. Singurul lucru care vă va ajuta va fi săgeata verde care vă va indica unde trebuie să vă duceți pentru a putea continua. Misiunile nu sunt scurte, însă nici nu vor fi extrem de dificile, cel puțin în prima parte, atunci când va fi foarte greu să fiți doborâți de vreun inamic.

Alpha Squadron 2

Nu veți zbura, însă, singuri, ci ca parte a unei echipe. Spre deosebire de alte jocuri, colegii de echipă nu sunt de-a dreptul inutili, reușind să curețe cerul de navele inamice pe care nu le-am doborât eu. O caracteristică a simulatoarelor de zbor este modul în care controlați nava. Acesta se bazează pe mișcările pe care le efectuați în aer cu dispozitivul: în funcție de cum înclinați dispozitivul mobil, aeronava va urca va coborî sau va efectua o manevră spre stânga sau dreapta. Timpul de răspuns este unul foarte bun, nu a durat decât câteva minute până când m-am obișnuit cu controlul și am reușit performanța de a nu mă prăbuși în primele minute.

Alpha Squadron 2

De ce ai juca Alpha Squadron 2?

Gameplay-ul este principalul atu al jocului. Deși sunt relativ ușoare la început, misiunile vor deveni din ce în ce mai grele pe parcurs. Butoanele pentru control sunt așezate foarte bine. În partea dreaptă a ecranului avem butoanele care controlează armamentul navetei, iar în partea stângă sunt alte două care vă vor ajuta cu accelerarea sau cu încetinirea în aer. Extrem de util este și butonul ”Caliber”, prezent în meniu, care vă va ajuta să corectați poziția în care țineți telefonul, în situații dificile.

alpha squadron 2

De ce ai spune pas?

Prețul este unul relativ mare pentru un simulator de zbor. Într-adevăr, Alpha Squadron îți oferă un gameplay de invidiat, două campanii cuprinzătoare și misiuni relativ lungi care te vor ține ocupat o perioadă. De cealaltă parte, însă, 25 de lei mi se pare o sumă puțin prea mare având în vedere lipsa unei povești cu adevărat interesante. Star Wars KOTOR, probabil cel mai bun joc RPG de pe Play Store, m-a costat doar 22 de lei atunci când l-am cumpărat, deși între timp prețul acestuia a crescut considerabil.

Alpha Squadron 2

Concluzie Alpha Squadron 2

După cum am pus mai devreme, Alpha Squadron 2 este printre simulatoarele de top de pe App Store și Play Store. Controlul este unul foarte bun, grafica nu este de lepădat, iar în timpul misiunilor veți avea parte de o experiență foarte plăcută. Cu toate acestea, prețul de 25 de lei îl face mult mai puțin atrăgător pentru majoritatea oamenilor.

Alpha Squadron 2 poate fi descărcat gratuit de pe App Store și Play Store.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: