05 apr. 2015 | 10:10

Phase One iXU 180 e cea mai scumpă cameră foto pentru drone. De ce are un preț fabulos?

ACTUALITATE
Phase One iXU 180 e cea mai scumpă cameră foto pentru drone. De ce are un preț fabulos?

Următorul pas după DSLR-urile obişnuite este dat de aparatele foto pe , precum Phase One iXU 180.

Nu cred că există vreun domeniu cu o varietate mai mare de preţuri precum cel al camerelor foto. În contextul în care găsim cu uşurinţă modele de câteva sute de dolari şi câteva zeci de mii, este evident că, de la un anumit punct, doar banii vă împiedică să capturaţi fotografii mai spectaculoase.

Din segmentul al doilea de preţ face parte Phase One iXU 180. Acesta întruchipează cea mai compactă cameră medium format cu un senzor de 80 de megapixeli din lume. Are doar 900 de grame fără obiectivul Schneider Kreuznach la care este ataşat în imaginea de mai sus şi se comercializează cu 60.000 de dolari. Spre deosebire de alte modele ale producătorului danez, Phase One iXU 180 funcţionează la fel de bine de una singură, precum un GoPro, cât şi în instalaţii complexe formate din mai multe camere menite să imortalizeze secvenţe video la 360 de grade.

Marele avantaj este însă legat de abilitatea sa de a funcţiona în tandem cu majoritatea dronelor de pe piaţă. Datorită greutăţii infime pentru un astfel de echipament, poate fi ataşată de foarte multe drone, quad coptere sau UAV-uri.  În contextul în care preţul este unul fabulos, este puţin probabil să folosiţi o astfel de cameră pentru imaginile din concediu. Din materialele de marketing, rezultă că Phase One iXU 180 este menit pentru fotografi profesionişti, agenţii guvernamentale sau utilizatorii din mediul enterprise care au nevoie să creeze modele de înaltă rezoluţie ale oraşelor.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele