Cel mai rapid magazin online colaborează cu cel mai lent ”curier”: eMAG și Poșta Română

Cel mai rapid magazin online colaborează cu cel mai lent ”curier”: eMAG și Poșta Română

Posta Romana a anunțat, miercuri, încheierea unui parteneriat cu retailerul online eMAG, care va permite celor care comandă pe Internet să-și ridice produsele din oficiile poștale.

Cei de la eMAG sunt cunoscuți pentru promptitudinea cu care își livrează comenzile (există și abateri de la această normă, cum ar fi sezonul Black Friday), dar se pare că retailerul online vrea să le ofere celor care sunt mereu în mișcare posibilitatea de a-și ridica singuri coletele, când vor ei. Cum mi s-a întâmplat de câteva ori să nu mă intersectez cu angajații firmelor de curierat, înțeleg avantajele oferite de acest serviciu.

În primă fază, Poșta a început livrarea coletelor retailerului la Oficiul Poștal Buzău 7 și la Oficiul Poștal Târgoviște 4, dar operatorul vrea să extindă serviciul în cele peste 800 de oficii postale cu acces VPN, a precizat Alexandru Petrescu, directorul general al Poștei Române. De cealaltă parte, Iulian Stanciu, șeful eMAG, spune că serviciul vizează clienții cărora programul încărcat nu le permite întotdeauna să opteze pentru livrarea comenzii la domiciliu, scriu cei de la Hotnews.

Concret, operatorul național de servicii poștale va prelua, sorta și livra coletele partenerului la sediul celor două subunități poștale, în funcție de alegerea clientului, care poate fi făcută printr-un singur click, pe site-ul retailerului. Strategia Poștei Române vizează extinderea serviciului Postcollect în cele peste 800 de oficii poștale cu acces VPN. Partea cea mai bună este că toate oficiile poștale vizate de program vor avea ghișee dedicate, program extins, seara și în weekend.

Expeditiile eMAG sunt monitorizate în sistem Track&Trace pe tot parcursul lor, de la prezentare pana la livrare. Destinatarii vor fi anunțați de către eMAG, printr-un SMS, în momentul in care coletele sunt predate Poștei Române, iar după sosirea coletului la punctul de livrare, clienții vor mai primi un SMS, de data asta de la Poștă.

Posta Romana poate pastra coletele avizate timp de 10 zile calendaristice de la data preluării lor de la eMAG.

 

Citește și:
Etichete: