Păpușile vorbitoare create de Thomas Edison îți vor da coșmaruri

Păpușile vorbitoare create de Thomas Edison îți vor da coșmaruri

Este deja cunoscut faptul că Thomas Edison nu a fost omul de știință comun. A electrocutat animale, a sprijinit pedeapsa cu moartea pe scaunul electric şi a încercat să comunice cu morţii. Totuși, a rămas în istorie pentru contribuţia sa la inventarea becului electric, a fonografului, a telefonului şi a camerei de filmat.

De asemenea, a creat o linie de păpuși vorbitoare în 1890. Nu orice fel de păpuși, ci unele asemănătoare celor care nu te lasă să dormi noaptea, după ce ai văzut un film de groază. Acestea au fost primele produse cu înregistrare audio create și vândute pentru entertainment, potrivit National Park Service.

Nu s-au vândut într-un număr tocmai copleșitor dintr-o serie de motive, principalul fiind faptul că sunt absolut înfricoșătoare.“Copiii le considerau greu de folosit și mai degrabă stranii decât drăgălașe” scrie The New York Times.

Colecționarii au încercat să asculte casetele fără a strica mecanismele interioare, și datorită progresului tehnologic, acum există o opțiune.

Cei de la Laboratorul Național Lawrence Berkeley au dezvoltat un sistem numit Irene (Imagine, Reconstrucție, Ștergerea zgomotului etc.) în 2009, ceea ce a făcut posibilă recrearea sunetelor păpușilor. Le puteți asculta și voi mai jos (pe toate le găsiți aici), dar recomand să aveți lumina aprinsă și un ursuleț de pluș în brațe.

Citește și:
Etichete: