Păpușile gonflabile ale viitorului vor fi capabile să poarte conversații [VIDEO]

Păpușile gonflabile ale viitorului vor fi capabile să poarte conversații [VIDEO]
11:40 12.06.2015

Un nou proiect ar putea transforma păpușile gonflabile pentru totdeauna prin introducerea inteligenței artificiale.

După cum am mai spus, roboții joacă un rol din ce în ce mai important în societatea noastră. Cercetători din toată lumea se concentrează asupra dezvoltării acestora în prezent, iar mulți se tem de faptul că și-ar putea pierde locul de muncă pe viitor din această cauză. Una dintre cele mai interesante piețe pe care aceștia ar putea să-și facă apariția în curând este cea a păpușilor pentru sex. Denumite ”gonflabile” de către majoritatea populației, acestea ar putea evolua în adevărați roboți dacă un proiect din Statele Unite va avea succes.

După cum scriu cei de la New York Times, Matt McMullen a demonstrat în trecut că există o piață pentru orice. Acesta a avut un impact important în sectorul menționat mai devreme prin introducerea păpușilor care pot fi personalizate. Cu prețuri cuprinse între cinci și zece mii de dolari, creațiile lui McMullen s-au vândut în peste 5.000 de exemplare în ultimii 20 de ani.

Noul proiect al lui McMullen are ca scop îmbunătățirea acestora prin introducerea inteligenței artificiale și a unor mecanisme care vor permite păpușilor să clipească din ochi și să deschidă gură. McMullen este ajutat de o echipă de cercetători care au lucrat în trecut la Hanson Robotics, companie responsabilă de crearea unui număr mare de roboți umanoizi. Păpușile ar putea fi însoțite de o aplicație proprie pentru a asigura o experiență mai bună, dar și de un set de ochelari pentru realitate virtuală.

Desigur, există și unele bariere importante care ar putea apărea pe viitor. Cea mai importantă ar putea fi reprezentată de oameni și de percepția acestora asupra roboților. Conform unui principiu enunțat în anul 1970, cu cât roboții devin mai asemănători oamenilor, cu atât aceștia din urmă sunt mai dezgustați. Pentru moment, Matt McMullen se concentrează asupra capului robotic, care va fi disponibil peste doi ani la prețul de aproximativ 10.000 de dolari și va putea fi atașat modelului RealDoll deja existent pe piață, restul corpului urmând a fi lansat anul următor.

loading...