Oamenii săraci au șanse mai mari să moară în accidente auto

Oamenii săraci au șanse mai mari să moară în accidente auto

Când vine vorba de accidentele auto din care rezultă morți, norocul este de partea celor bogați.

Cel puțin așa arată un nou studiu realizat în Statele Unite, care sugerează că persoanele cu posibilități reduse, atât din punct de vedere material, cât și cu un nivel scăzut al studiilor, sunt mai predispuse să moară în cazul unui accident auto.

Studiul arată că în ultimii 25 de ani, morțile din cauza accidentelor au scăzut în rândul celor educați, în timp ce pentru cei care nu au nici măcar o diplomă de terminare a liceului au crescut alarmant.

Totuși, să nu credeți că o diplomă de studii vă face șoferi mai buni. Ideea este că cei care au rămas în băncile școlilor au reușit să trăiască în condiții mai bune, în timp ce persoanele care au renunțat la studii au un trai mai precar. Mașinile acestora sunt vechi și nu sunt foarte rezistente la impact. În plus, cei cu un nivel mai scăzut al educației nu-și vor permite autoturisme echipate cu ultimele tehnologii în materie de siguranță.

Mai mult decât atât, deși cei săraci nu beneficiază de un adaos de siguranță din partea mașinii, nici de cel pe care îl au nu se folosesc. Studiul a demonstrat că majoritatea oamenilor cu un nivel mai scăzut al educației tind să nu folosească centura de siguranță.

Potrivit Autoblog, inegalitățile în ceea ce privește fatalitățile rezultate în urma unui accident auto sunt din ce în ce mai mari. În 1995, numărul celor cu o situație materială precară care mor în accidente era de două ori mai mare decât al celor înstăriți. În 2010, numărul a crescut, săracii care mor în accidente find de cinci ori mai mulți decât cei bogați.

În timp ce visăm la noile tehnologii care ne vor salva de erorile umane care provoacă numeroase accidente, precum mașinile care vor conduce pentru noi, ar trebui să ne gândim că aceste beneficii vor fi disponibile mai mult pentru cei bogați.

Citește și:
Etichete: