Oamenii de știință îți explică de ce e greșit să fii rasist [VIDEO]

, 04 Aug, 12:07

Se spune că un om educat nu poate fi altfel decât tolerant. Știi că e lipsit de etică să faci discriminări, indiferent dacă motivul vizează rasa, orientarea sexuală sau etnia, dar oamenii de știință vor să se asigure că toată lumea înțelege ideea.

„Rasa e un construct social. În biologie, nu există așa ceva. Nu poți să te uiți în ADN-ul cuiva și să determini ce rasă are, pentru că nu există absolut nicio particularitate care să o indice”, explică Trace Dominguez în video.

În biologie, frontiera obișnuită care desparte speciile se rezumă la a avea sau nu abilitatea de împerechere și naștere a puilor. Toate ființele umane aparțin unei singure specii, prin urmare, există o singură rasă umană. Nu există nici o frontieră biologică între rase, așa că ne depărtăm de principiile acesteia atunci când ne împărțim în albi, negri, meditareeni, hispanici și așa mai departe.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail