O elevă de clasa a șasea a găsit soluția împotriva alergiilor

O elevă de clasa a șasea a găsit soluția împotriva alergiilor

O elevă de clasa a șasea a reușit să găsească soluția unei probleme cu care se confruntă 40% din populația lumii: alergiile.

Iris Gupta, o tânără de doar 12 ani, din statul Maryland, SUA, a descoperit o cale prin care să oprească alergiile chiar înainte ca acestea să se manifeste. Aceasta a participat la un concurs de știință unde și-a prezentat cercetările despre nanoparticule și alergii.

Alergiile sunt răspunsul sistemului nostru imunitar la o substanță care nu este dăunătoare pentru toată lumea și reprezintă a șasea cauză a deceselor în urma bolilor cronice în Statele Unite.

În mod normal, oamenii își tratează simptomele alergice cu antihistaminice, precum Benadryl sau Claritin. Acestea au rolul de a împiedica răspândirea histaminelor, compuși pe care organismul nostru îi eliberează ca reacție la o rană sau un alergen. Gutpa, eleva de clasa a șasea a vrut să vadă dacă există un mod de a trata alergiile înainte ca acestea să apară.

Potrivit Business Insider, aceasta a început prin a cerceta nanoparticule de aur, care au proprietatea de a împiedica alergenii să se combine cu anticorpii de tip imunoglobulina E, o parte a sângelui responsabilă cu lupta împotriva alergenilor. Nanoparticulele pot fi injectate sau inhalate la începutul sezonului de alergie și pot opri inflamațiile și disconfortul provocat de o alergie.

Până să ajungă la o concluzie, Gupta a trebuit să-și dea seama care este mărimea ideală pentru nanoparticulele ce urmează a fi utilizate. Aceasta a descoperit că cele mai bune rezultate au venit din nanoparticulele cu o mărime de 20 de nanometri. Acestea se potrivesc perfect cu sistemul imunitar și previn manifestarea reacțiilor alergice atunci când un alergen pătrunde în corpul nostru.

Oamenii de știință au mai cochetat cu ideea utilizării nanoparticulelor în împiedicarea alergiilor, dar, potrivit acestora, mai este de lucru până ce nanoparticulele vor primi undă verde.

Citește și: