Noul procesor Snapdragon 820 ar putea avea probleme cu suprîncălzirea

Noul procesor Snapdragon 820 ar putea avea probleme cu suprîncălzirea

La fel ca modelul precedent, noul Snapdragon 820 ar putea fi afectat de aceleași probleme legate de supraîncălzire.

Înainte de a fi lansat, Qualcomm Snapdragon 810 a reușit să atragă atenția tuturor atunci când s-au menționat pentru prima oară problemele legate de supraîncălzire. Deși la început erau zvonuri, situația a devenit mult mai gravă pentru producătorul de procesoare, atunci când Samsung a anunțat că renunță la acest procesor în favoare propriului Exynos 7420.

La acea vreme, după cum ne amintesc și cei de la Phonearena, mulți spuneau că soluția ideală pentru utilizatori ar fi să aștepte lansarea modelului Snapdragon 820. Având în vedere noile zvonuri, însă, aceasta s-ar putea să nu fie o variantă inspirată. Astfel, utilizatorul de Twitter @Ricciolo1 susține că noul procesor are parte de aceleași probleme cu temperatura care au afectat și modelul precedent.

În mod ciudat, însă, utilizatorul nu a specificat nicio sursă pentru aceste informații. După cum probabil știți, Snapdragon 820 va fi dotat cu nuclee Kyro pe 64 de biți create de Qualcomm și care pot atinge frecvențe de până la 3GHz. Spre deosebire de acesta, Snapdragon 810 avea nuclee produse de către ARM. Desigur, afirmațiile de mai sus sunt doar zvonuri pentru moment, însă utilizatorul respectiv a adăugat un detaliu interesant. Conform acestuia, Snapdragon 830 va fi lansat în al treilea trimestru al anului 2016.

Citește și: