Noul Moto 360 este frumos, dar încă are câteva dintre problemele predecesorului

Noul Moto 360 este frumos, dar încă are câteva dintre problemele predecesorului

În cadrul IFA 2015, eveniment desfășurat săptămâna aceasta în Berlin, Lenovo a prezentat noul smartwatch Moto 360. Urmând oarecum direcția primului model, noul ceas Motorola vine cu un aspect foarte plăcut, dar păstrează și câteva dintre punctele minus ale primului model.

Moto 360 a fost unul dintre primele ceasuri inteligente care au reușit, cu adevărat, să îi facă pe oameni să creadă că există o piață pentru astfel de dispozitive.

Pe scurt, a fost primul gadget de acest gen care s-a axat atât pe aspect, cât și pe funcționalitate.

Ei bine, noul Moto 360 care abia a fost prezentat la IFA respectă aceste filosofii și aduce îmbunătățiri și opțiuni la care multă lume a sperat. În primul rând, designul a fost puțin modificat, iar acum cureaua nu se mai prinde direct sub cadran, ci de o pereche de piciorușe, lucru care contribuie la un aspect mai clasic al gadgetului.

Asta nu este neapărat un lucru bun, cel puțin nu și pentru mine, deoarece primul Moto 360 mi s-a părut un gadget deosebit tocmai și din prisma acestei ciudățenii de design. Una peste alta, obiectiv vorbind, decizia Motorola de a face această schimbare va fi una benefică pentru viitorii posesori.

În primul rând, bateria este ceva mai mare. În al doilea rând, nu mai există riscul ca plasticul să crape din auza presiunii exercitate de curea (plastic care, oricum, a fost înlocuit de aluminiu). În al treilea rând, cureaua este foarte ușor de schimbat acum, fiind nevoie doar de acționarea unui mic mâner pentru a-ți asorta smartwatch-ul de ținută.

Și butonul a fosct schimbat sau, mai bine zis, poziția butonului a fost schimbată. Compania spune că a luat această decizie pentru a nu acționa din greșeală anumite funcții în momentul în care utilizatorul îndoaie mâna.

O altă noutate legată de Moto 360 este faptul că vine în două mărimi diferite (42 și 46mm), astfel încât să se poată bucura și doamnele și domnișoarele de el. Apropo de asta, merită menționat și faptul că Moto 360 are o ediție specială pentru femei, lucru care se traduce în câteva culori și nuanțe speciale.

Pe lângă Moto 360 Fashion a mai fost prezentat și Moto 360 Sport. Acesta are o curea din silicon care nu poate fi înlocuită, iar pe lângă asta dispune și de un modul GPS, pentru cei care fac jogging și vor să își monitorizeze constant performanțele.

Totuși, cea mai mare ”bubă” a acestui ceas a rămas fără soluție. Aici mă refer la ”pana” din capătul de jos al ecranului, acea zonă neagră folosită de diverși senzori și nu de display. Se pare că decizia a fost una gândită, cei de la Lenovo lăudându-se că, în acest fel, au reșit mențină un raport cadran/ecran foarte bun, cel mai bun de pe piață de până acum.

Moto 360 va veni într-o varietate mare de modele, iar cel mai interesant ar fi să îl poți comanda direct din magazinul Moto Maker, unde poți face până la 300 de combinații diferite, dar opțiunea aceasta nu este valabilă în fiecare țară.