Google îți spune cât de eficientă e casa ta pentru folosirea energiei solare

Google îți spune cât de eficientă e casa ta pentru folosirea energiei solare

Dacă îți puneai problema de a trece la energie solară, Google vrea să te ajute în acest sens, cu ajutorul unui proiect inedit.

Cei de la Google au prezentat proiectul Sunroof, un instrument care calculeaza potentialul de energie solară produs de un acoperiș prin instalarea panourilor solare, potrivit HotNews. Pentru a face acest lucru, noul serviciu Google folosește harta Google Earth pentru localizare, după care creează o schiță 3D a locuinței și estimează câtă lumină solară ar putea capta panourile solare pe parcursul anului și care sunt sumele economisite cu această tehnologie.

„Oamenii caută frecvent pe Google informații despre energia solară. În acest fel, Google este mult mai util, furnizând informații despre acoperișul personal, dacă este potrivit pentru o astfel de tehnologie”, a declarat Joel Conkling, director Google Energy. Serviciul este acum disponibil pentru casele din San Francisco, California Centrală, și o zonă mai mare din Boston. Google are sediul central în California, iar creatorul proiectului Google Sunroof, Carl Elkin, locuiește în Boston.

Etichete: