26 mai 2015 | 06:31

În 2015, HTC One M9 are cea mai slabă cameră de pe un smartphone de vârf

ACTUALITATE
În 2015, HTC One M9 are cea mai slabă cameră de pe un smartphone de vârf

DxOMark ne confirmă prin cel mai recent top al lor că HTC One M9 este o dezamăgire în comparaţie cu vârfurile de gamă de la Samsung sau Apple.

În timp ce la finele anului trecut posesorii de erau capabili să realizeze cele mai frumoase fotografii cu telefonul, anul acesta, aceeaşi distincţie ajunge în mâinile utilizatorilor de Galaxy S6 şi . Aceasta este opinia celor de la DxOMark, o publicaţie online care are deja un istoric în testarea camerelor foto profesionale prin intermediul unor criterii obiective şi cuantificabile.

Cei mai dezamăgiţi la capitolul capturi foto sunt cei care au făcut o investiţie semnificativă în recent lansatul HTC One M9. Cu toate că vârful de gamă al taiwanezilor are un design atrăgător şi o configuraţie hardware performantă, nu se poate spune acelaşi lucru despre camera sa foto principală. În cel mai recent clasament al celor de la DxOMark, HTC One M9 nu a reuşit să ocupe decât poziţia 21 într-un top care ia în calcul doar performanţa foto. În comparaţie cu HTC One M8, un dispozitiv lansat cu aproape un an înainte, este evident că producătorii nu au introdus schimbări radicale în ceea ce priveşte sistemul de lentile şi senzorul foto din M9.

,,Cu un scor total DxOMark Mobile de 69 de puncte, One M9 prezintă puţine îmbunătăţiri faţă de modelul precedent, One M9. Scorul obţinut de el este doar atât de bun încât să poziţioneze aparatul pe poziţia 21, alături de Amazon Fire Phone, dar cu mult sub dispozitive de top precum Galaxy S6 Edge, care se află momentan în vârful clasamentului DxOMark cu o scor total de 86 de puncte.” Cei de la DxOMark au făcut o treabă foarte bună în a-şi argumenta decizia şi, la final, amatorii de fotografii cu telefonul, ar face bine să nu se orienteze către un HTC One M9.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele