Noul aspirator Turbo+ de la LG este femeie de serviciu și paznic, în același timp

Noul aspirator Turbo+ de la LG este femeie de serviciu și paznic, în același timp

Noul aspirator robotic Turbo+ din seria Hom-Bot este un dispozitiv special. Știe să facă ordine și să aspire acolo unde îi arăți cu telefonul, iar atunci când detectează mișcare în jur îți va trimite imagini cu ajutorul camerei integrate direct către mobilul tău.

Principala funcționalitate a aparatului Turbo+ este folosirea unei abilități numite Realitate cvasi-Augmentată, sau RA (AR, engleză) de la Augmented Reality. Această formă de interacțiune cu mediul din jur se folosește de o aplicație ce vine cu telefonul mobil, care sincronizează imaginile capturate de camerele intergrate în aspirator cu aplicația de pe mobilul tăi. De exemplu, poți să-i sugerezi aspiratorului o anumită zonă pe parchet de curățat prin intermediul camerei telefonului tău, iar Turbo+ va aspira imediat zona indicată.

Mulțumită influenței crescânde a principiului IoT sau Internet of Things, utilizatorii pot programa micul aspirator inteligent să înceapă procesul de aspirare chiar și când utilizatorii nu sunt acasă. Un live feed al acestui proces va fi trimis pe telefon prin intermediul celor trei camere integrate în aspirator.

O funcționalitate surprinzătoare pentru noul aspirator ar fi capacitatea sa de a lua rolul unei camere de supraveghere atunci cînd detectează mișcare în jur. Deși au mai existat aparate asemănătoare cu aceleași capacități de supraveghere, LG ar putea să introducă un nou standard printre aspiratoarele inteligente din cauza popularității brandului în locul companiei chinezești Jisiwei care a venit, de fapt, pentru prima oară cu acest concept.

Citește și: