Noua supermașină de la Ford vine cu parbriz Gorilla Glass

Noua supermașină de la Ford vine cu parbriz Gorilla Glass

Gorilla Glass e minunea care îți ferește ecranul smartphone-ului de zgârieturi și spărturi, iar acum se pare că va face același lucru pentru supermașina Ford GT.

În timp ce lucrau la noul GT, cei de la Ford au contactat Corning pentru a vedea dacă poate obține un parbriz Gorilla Glass. Se pare că răspunsul a fost pozitiv, iar includerea Gorilla Glass în mașina de 600 de cai putere e mai mult decât o funcționalitate fancy. Astfel, parbrizul va fi cu 30% mai ușor, ceea ce poate nu pare o actualizare atât de revoluționară. Totuși, când vrei să câștigi cursa de 24 de ore de la Mans, orice mic detaliu contează.

Cu mai puțină greutate la bord, mașina poate oferi o economisire mai mare de combustibil, ceea ce înseamnă mai puține opriri pentru alimentare. De asemenea, accelerarea, frânarea și alte funcții din aceeași gamă vor fi îmbunătățite, iar șoferii nu își vor mai face griji pentru pietricelele care se lovesc de parbriz. Asta pentru că Gorilla Glass, deși e cu 25-50% mai subține, e mai rezistent decât materialul obișnuit. Prețul, pe de altă parte, ar putea fi prohibitiv: 400.000 de dolari. Totuși, dat fiind faptul că standardele eficienței sunt îmbunătățite, mai multe mașini ar putea adopta Gorilla Glass.