Noile procesoare Samsung vor transforma brățările de fitness

Noile procesoare Samsung vor transforma brățările de fitness

Samsung a pus foarte mare accent pe gadgeturile purtbile în ultimii doi ani, iar ceasul Gear S2 este dovada că sud-coreenii chiar au ce căuta pe această piață. Eforturile companiei în ceea ce privește aceste dispozitive nu vor fi mai mici în 2016. 

Gadgeturile purtabile au fost la mare căutare în 2015. Fie că e vorba despre smartwatch-uri sau brățări de fitness inteligente, piața pentru aceste dispozitive a crescut considerabil și va continua să crească și mai mult în perioada următoare.

Companiile ne-au convins că avem nevoie să știm mereu câți pași am făcut, cât de în formă suntem, ce puls avem și, de ce nu, ce notificări ne vin pe smartphone-uri.

Pentru a spori capacitățile gadgeturilor sale purtabile, Samsung tocmai a anunțat un procesor care combină toți senzorii relevanți cu o putere de calcul capabilă să permită rularea de aplicații.

Intitulat Bio-Processor, componenta sud-coreeană poate analiza procentul de grăsime din organism și masa musculară, ritmul cardiac, temperatura pielii și nivelul de stres la care este supus organismul. Mai incorporează și un microcontroller, un circuit integrat pentru managementul consumului de curent electric, dar și un spațiu de stocare de tip eFlash.

Deocamdată, nu știm în ce gadget va fi integrat noul procesor, dar există câteva designuri de referință care ar putea, la un moment dat, să ajungă pe piață. Astfel, sud-coreenii au gândit o brățară inteligentă, o placă de dezvoltare, dar și un plasture inteligent.

Cipurile Bio-Processor vor fi disponibile în prima jumătate a anului 2016.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: