Noile generații Audi A4 și Audi A4 Avant debutează oficial

Noile generații Audi A4 și Audi A4 Avant debutează oficial
17:34 29.06.2015

Audi a lansat primele imagini și date oficiale a generației cu numărul 5 a modelului A4 respectiv A4 Avant.

După 7 ani pe piață, generația Audi A4 B8 se retrage. Producătorul din Ingolstadt a reîmprospătat sedanul de clasă medie, acesta venind cu noutăți demne de luat în seamă.

Părerile sunt variate momentat, în ceea ce privește noul A4. Criticii spun că noua generație împrumută mult prea multe elemente de design de la restul gamei. Producătorii trebuie, într-adevăr, să păstreze o linie comună în gama lor, pentru o mai ușoară cognoscibilitate, dar Audi A4 pare făcut doar din elemente ale altor modele.

noul-audi-a4 - int

Trecem peste criticile negative și apreciem obiectiv deignul, de care nu putem spune că nu e reușit. La sfârșitul zilei e Audi și face parte din segmentul premium. Singura critică care e musai de menționat ar fi la departamentul interior, unde gurile de ventilație se prelungesc de-a lungul bordului exact ca la ultima generație VW Passat. Unul din semnele clare ale apartenenței grupului VAG.

Capitolul tehnologic este de zile mari. Audi A4 ne prezintă un ecran TFT de 12.3 inch, așezat în spatele volanului în 3 spițe (și acesta tot de zile mari), care reîmprospătează interiorul, dar vine și cu o mai ușoară accesibilitate și vizionare a funcțiilor precum navigația sau datele tehnice ale mașinii în timp real, acesta purtând numele de Virtual Cockpit (cabina virtuala). Pe lângă ecranul de 12.3 inch, mai avem unul secundar de 8.3 inch, amplasat deasupra consolei centrale, destinat sistemului de infotainment.

noul-audi-a4 - sedan 2

Departamentul tehnic a fost lăsat cam în ceață de oficialii Audi. Știm doar că plaja de motorizări ne va aduce 7 unități, pentru început, patru din ele fiind diesel. Puterile unităților se întind de la 150 de cai putere până la 272, cea mai eficientă dintre acestea având emisii de CO2 de numai 95 g/km, respectiv 99 g/km pentru versiunea Avant. Emisii influențate de cele 120 de kilograme pe care noua generație le-a dat jos față de cea din urmă .

Pentru „răsfătul” interior Audi A4 va oferi și un sistem audio Bang & Olufsen cu 19 difuzoare, 755 W și sunet 3D. S-au gândit și la pasagerii din spate unde vom găsi un sistem multimedia cu două tablete așezate pe spătarul scaunelor față. Noul Audi A4 va avea apărea, cel mai probabil, pentru prima oară la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă, vânzările începând înainte de sfârșitul anului.

Etichete:
loading...