”Necropants”: cel mai morbid trend din istoria umanității

”Necropants”: cel mai morbid trend din istoria umanității

Secolul XVII a fost unul plin de vrăjitorie pentru Islanda, fapt ce a condus la dezvoltarea unui trend cel puțin înfiorător.

Recent, a fost publicat un videoclip pe YouTube care explică unul dintre cele mai ciudate trenduri fashion din istoria umanității: ”necropants”. Poate nu sună chiar atât de rău, dar aceștia erau, în fapt, colanți concepuți din pielea unui prieten decedat. Astăzi, macabra lor istorie este găzduită între pereții Muzeului de Vrăjitorie din Islanda.

În caz că sunteți curioși despre procesul de confecționare al pantalonilor, cei care explică fenomenul nu lasă prea multe pentru imaginație. În primă fază trebuia să obții permisiunea prietenului de a-i purta pielea de pe picioare după ce acesta ar fi murit. Apoi, trebuia să aștepți ca acesta să moară, să te duci la mormânt, să-l dezgropi, să-i înlături pielea de la brâu în jos și s-o porți precum o pereche de pantaloni.

Acest proces avea rolul de a-i aduce bogății de neimaginat persoanei care avea să poarte pantalonii morbizi. Pentru a funcționa „magia”, persoana care purta pantalonii trebuia să fure o monedă de la văduva prietenului decedat și s-o pună la păstrare în scrotul pantalonilor, care are rolul de buzunar, împreună cu un simbol, desenat pe o bucată de hârtie. Acea monedă avea rolul de a atrage cât mai mulți bani, atâta timp cât moneda inițială nu ar fi părăsit „buzunarul”. În plus, pentru a funcționa, pantalonii nu trebuiau dați jos niciodată.

Pare un proces demn de filmele de groază, dar astfel de ritualuri chiar aveau loc în Islanda secolului XVII, când vrăjitoria era „în vogă”.

Citește și:
Etichete: