Ne-am jucat cu ASUS ZenPad S, prima tabletă de 8 inch cu 4GB RAM

Ne-am jucat cu ASUS ZenPad S, prima tabletă de 8 inch cu 4GB RAM
17:30 16.06.2015

ASUS România a prezentat, marți, cele mai importante produse lansate de gigantul taiwanez în ultima perioadă. Printre ele s-a numărat smartphone-ul ASUS ZenFone 2, dar și tableta ZenPad S.

Despre tableta ZenPad S nu știe multă lume deocamdată. Abia a fost prezentată în Taiwan, în cadrul evenimentului Computex, dar am apucat să ne petrecem câteva minute în compania ei.

Din start, trebuie să spun că este una dintre cele mai stilate tablete pe care am pus mâna în ultimii ani, fiind genul de gadgetul pe care l-aș vedea mai degrabă într-o servietă decât într-un ghiozdan.

Fiind un gadget din seria Zen, respectă filosofia de design pe care am ajuns să o asociem cu această gamă: calitate premium și finisaje elegante și atrăgătoare. Spatele este făcut din aluminiu ușor texturat, iar în partea de jos găsim o bucată din plastic care imită pielea, care conferă tabletei un grip mai bun și un aspect sofisticat. Cu toate că nu sunt neapărat adeptul pielii false pe gadgeturi, în combinație cu aluminiul, arată chiar bine.

Apropo de grip, treuie să știți că tableta este foarte ușoară (350 de grame) și foarte subțire (8,5mm) și pare făcută special pentru a fi ținută în mână.

În interior găzduiește un procesor Intel Atom Z3580 cu patru nuclee și 4GB memorie RAM, iar prima impresie este că performanța oferită este foarte bună. Având în vedere că ASUS ZenFone 2 folosește aceeași configurație, rezultatele ar trebui să fie similare, dar trebuie ținut cont și de faptul că rezoluție display-ul de 8 inch este QHD, nu full HD, lucru care influențează performanțele procesorului grafic.

Apropo de display, acesta are o calitate foarte bună și, în interior, luminozitatea era mai mult decât suficientă.

Dacă până acum cei de la ASUS nu s-au făcut remarcați pe piața high-end a tabletelor de 8 inch, modelul ZenPad S schimbă acest lucru. Deocamdată nu este disponibilă la noi pe piață, însă va ajunge în magazine în câteva luni.

loading...