NASA vrea să îți imaginezi cum ar fi o zi pe Pluto

NASA vrea să îți imaginezi cum ar fi o zi pe Pluto

Pluto se află la miliarde de kilometri distanță de Pământ, iar nava New Horizons a NASA a avut nevoie de nouă ani pentru a se apropia de ea.

În aceste condiții, noi, oamenii de rând, putem doar să ne imaginăm cum ar fi viața pe „mica” planetă. Pentru că cei de la NASA se gândesc la toate, au creat un instrument care aduce puțin din atmosfera de pe Pluto chiar pe Terra. Deși planeta se află la o distanță semnificativă față de Soare, nu este întuneric tot timpul, scriu cei de la Gizmodo.

De fapt, lumina de pe Pământ, într-un anumit moment al zilei, este foarte asemănătoare celei de pe Pluto. NASA numește acest moment Pluto Time, iar acum, grație instrumentului creat de oamenii de știință, poți afla exact când va avea loc următorul moment Pluto în regiunea în care trăiești.

NASA ne încurajează să ieșim din casă și să facem o fotografie fără bliț, pe care să o distribuim apoi pe social media cu hashtagul #PlutoTime. Agenția spațială va combina cele mai reușite fotografii într-un mozaic. Pentru inspirație, poți arunca o privire peste colecția Flickr #PlutoTime.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: