NASA a făcut o mașină autonomă mai interesantă decât cea a Google [VIDEO]

NASA a făcut o mașină autonomă mai interesantă decât cea a Google [VIDEO]

Gigantul Google este un pionier când vine vorba de mașinile care se conduc singure, dar se pare că agenția spațială americană a creat un vehicul autonom mult mai interesant. 

Multe companii consideră că mașinile autonome reprezintă viitorul când vine vorba de mijloacele de transport. Cei de la NASA cred că o asemenea tehnologie s-ar putea dovedi utilă și în explorarea altor planete.

Așa a luat naștere Modular Robotic Vehicle, MRV pe scurt. Mașina NASA a fost prezentată oficial prin clipul video de mai jos, cu toate că detalii despre planurile agenției spațiale am mai auzit în trecut.

Așadar, ce este și ce știe să facă MRV? În primul rând, este de dimensiunile unei mașinuțe de golf și are o mulțime de funcționalități, printre care se numără și abilitatea de a se deplasa singură, sau telecomandată de la distanță. Vehiculul este electric și funcționează pe baterii, iar cel mai interesant este faptul că fiecare dintre cele patru roți poate fi controlată individual. Asta înseamnă că MRV poate face manevre care nu pot fi efectuate de mașinile obișnuite.

Potrivit celor de la NASA, mașina autonomă are o viteză maximă de 65 de kilometri pe oră, dar este limitată la 25 de kilometri pe oră, din motive de siguranță. Cântărește 900 de kilograme, iar motoarele din roți sunt răcite cu lichid.

Citește și: