NAOS QG este mouse-ul care te scapă de stres în jocuri, la propriu

NAOS QG este mouse-ul care te scapă de stres în jocuri, la propriu
05:59 22.04.2015

NAOS QG este dovada că până şi bătrânul în 2015 în jurul unor senzori inteligenţi pe care obişnuim să-i vedem în echipamente medicale.

Nu toate jocurile sunt la fel. Aceeaşi regulă este valabilă şi pentru jucători. Cum ritmul unor jocuri tip FPS sau aventură este mai alert, unii gameri se frustrează mai uşor şi încep să aibă reacţii destul de agresive. În contextul în care este aproape imposibil să previi momentul în care te-a părăsit şi ultimul dram de răbdare, nici nu îţi dai seama când trânteşti tastatura de pământ şi mouse-ul de perete. Până atunci însă, chiar şi în scenarii repetitive, rişti să iei decizii pripite in-game din cauza nivelul de stres dintr-o anumită conjunctură.

Soluţia la problemă vine de la producătorul de accesorii . Respectiva companie a avut un proiect ambiţios anul trecut şi a reuşit să obţină finanţare pentru el pe Kickstarter în luna decembrie. Este vorba de mouse revoluţionar cu numele de NAOS QG. Ilustrat în imaginea de mai sus, creaţia celor de la Mionix este prima din lume capabilă să vă măsoare ritmul cardiac şi nivelul de stres. Prin intermediul unor senzori plasaţi pe marginile mouse-ului, vă este înregistrat până şi volumul de transpiraţie, pentru ca, în timp real, respectiva informaţie să fie afişată pe ecran în timp ce vă jucaţi. ,,Obţineţi informaţii relevante din spatele reacţiilor voastre. Înţelegeţi cum reacţionaţi în anumite momente, iar dacă jucaţi în echipă, puteţi vedea cum reacţionează toţi membrii echipei.” CEO-ul Mionix, Carl Silbersky este foarte mândru de utilitatea informaţiilor oferite de noul său mouse.

Există însă şi o utilitate practică pentru monitorizarea nivelului de stres în jocuri. În afara prevenirii momentului în care pur şi simplu clacaţi, NAOS QG vă permite să vă controlaţi mai bine emoţiile. Astfel, într-un joc horror de exemplu, în loc să vă jucaţi crispaţi, datorită informaţiilor de pe ecran, sunteţi motivaţi să calmaţi şi să luaţi decizii într-un mod mai calculat, mai cerebral. Dezvoltatorii pot profita de sistemul de monitorizare al stresului din acest mouse pentru a testa reacţia jucătorilor la noile lor creaţii.

Un Mionix NAOS QG costă 130 de euro pe site-ul producătorului, dar încercaţi să nu vă entuziasmaţi prea mult pentru că primele unităţi vor fi livrate în luna septembrie a acestui an.

Etichete: