MWC 2015 – BMW și Intel construiesc motocicletele viitorului

MWC 2015 - BMW și Intel construiesc motocicletele viitorului

La MWC 2015 s-a vorbit foare mult despre Internetul Tuturor Lucrurilor, iar una dintre companiile care s-au făcut remarcate în această industrie de viitor este Intel. S-ar părea că gigantul american are un parteneriat cu BMW pentru a creea motocicletele viitorului.

Intel nu mai este demult doar un producător de procesoare. Compania are câteva produse menite să transforme modul în care interacționăm cu lumea din jurul nostru. Edison este un computer de dimensiunile unei cutii de chibrituri capabil să fie folosit pe post de creier pentru diverse dispozitive.

Practic, poate transforma orice obiect clasic în unul conectat.

Acesta este cazul și cu o motocicletă BMW ce poate fi văzută la standul Intel, de la MWC. Aceasta a fost dotată cu un SoC Edison, la fel și casca din imaginea de mai sus.

Împreună, cele două obiecte formează un sistem menit să-i ofere motociclistului o siguranță mai bună și o modalitate de a interacționa direct cu motocicleta cu care se deplasează.

Mai exact, în cască există un microfon și un difuzor care poate transmite comenzi și rosti diverse informații. De exemplu, șoferul poate cere informații legate de traseu până într-un anumit punct, sau poate primi notificări atunci când benzina este pe terminate sau când există defecțiuni.

Smartphone LG transparent cu Firefox OS (2)

Transmisiunea între cască și motocicletă se realizează prin WiDi, iar plăcii Edison i se poate adăuga chiar și un modul 4G, pentru ca motocicleta să poată oferi informații mai complexe, de pe Internet.

Casca transmite automat, prin LED-ul din partea din spate, dacă șoferul schimbă direcția sau intenționează să oprească, pentru a-l face mai vizibil pentru automobilele din trafic.

Deocamdată nu se știe când BMW va lansa modele comerciale dotate cu astfel de tehnologie, dar sperăm la un parteneriat de lungă durată cu Intel.

Citește și:
Etichete: