Mouse-ul acesta e cel mai SF gadget pe care îl vei vedea toată săptămâna [VIDEO]

Încă de când a fost inventat, în 1960, mouse-ul nu s-a schimbat foarte mult. În afara faptului că rotița a fost înlocuită cu un senzor optic, forma și principiul de funcționare au rămas aceleași. Până acum. 

Modul în care interacționăm cu gadgeturile s-a schimbat drastic de la integrarea modulelor capacitive pe telefoane, tablete și laptopuri.

Există chiar și tehnologii care permit controlul prin gesturi, cum ar fi Kinect de la Microsoft, sau Leap Motion.

Totuși, pentru muncă și pentru jocuri pe PC, nicio tehnologie nu s-a dovedit mai facilă și mai de încredere decât mouse-ul. Este, totuși, și ca acesta să intre în pas cu restul gadgeturilor și să evolueze.

Exact asta se întâmplă odată cu Odin. Odin, un proiect care a luat naștere pe Kickstarter, este un mouse futurist care nu seamănă cu niciun alt mouse pe care l-ați văzut.

Funcționează pe orice suprafață plană și folosește un sistem de lasere care proiectează o suprafață de lucru modernă.

Odin arată ca un cap de robot și poate interpreta o serie de gesturi, cu care utilizatorii de PC-uri sau laptopuri sunt obișnuiți deja, pentru a controla cursorul pe ecran.

Echipa din spatele proiectului susține că poziția joasă a mâinii pe birou reduce stresul cu care se confruntă articulațiile, oferind, în același timp, un control mai precis.

Puteți precomanda roboțelul Odin de pe pagina de Kickstarter a companiei.

13:44 03.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video