Motivul real pentru care nu a fost clonat niciodată un om

Motivul real pentru care nu a fost clonat niciodată un om

Clonarea umană ridică numeroase probleme tehnice și etice, dar se pare că motivul pentru care nu a fost pusă în practică până acum a fost faptul că e total inutilă.

Aceeași teorie este susținută și de George Annas, bioetician la Universitatea din Boston. În majoritatea țărilor, există legi sau acorduri asupra ideii de a multiplica o ființă umană. De asemenea, clonarea e o tehnică încă imperfectă, iar, așa cum e logic, dacă ai crea o clonă imperfectă e ca și cum ai face o persoană cu anomalii genetice abominabile, potrivit Tech Insider.

Putem citi un întreg genom uman, iar tehnologia prin care facem asta devine din ce în ce mai simplă, mai rapidă și mai ieftină, dar încă nu avem idee exact cum funcționează. Și chiar dacă am ști, tot nu am putea crea oameni perfecți, din moment ce ne-am baza pe genele unora obișnuiți.

Doar pentru că nu e o idee strălucită să clonezi oameni nu înseamnă că cineva nu o va face, la un moment dat. Unii oameni își imaginează că ar fi o modalitate prin care ar putea obține o copie fidelă a actorului sau cântărețului preferat. În realitate, acesta e departe de a fi un motiv plauzibil și nu putem neglija nici partea etică.

Citește și:
Etichete: