Minecraft a devenit cu adevărat un joc cross-platform

Minecraft a devenit cu adevărat un joc cross-platform
10:15 09.09.2015

Cei de la Microsoft au făcut câteva promisiuni după ce au achiziţionat Minecraft de la Mojang, iar acum au început să le materializeze.

A trecut deja un an de când cei de la Microsoft au achiziţionat de la Mojang popularul joc Minecraft. Pentru a celebra evenimentul, gigantul din Redmond vine cu câteva veşti bune.

Dacă aţi investit multe ore jucându-vă Minecraft Pocket pe mobile sau recent lansatul Minecraft pentru Windows 10, vă veţi bucura să aflaţi că aceste versiuni tocmai au beneficiat de un update important. Este vorba de suportul pentru cross-platform. Ca urmare, cei care se joacă Minecraft pe PC, pot construi o lume complexă împreună cu jucătorii care folosesc un smartphone cu Windows Phone, Android sau iOS cu Minecraft Pocket instalat. Acest update vine ca o confirmare a unei promisiuni făcute cu mult timp înainte de lansarea versiuni de Minecraft pentru Windows 10 simultan cu publicarea versiunii finale a noului sistem de operare.

Vizavi de restricţii, dacă veţi profita de suportul pentru cross-platform, merită să aveţi în vedere câteva aspecte. Pe o reţea locală, până la cinci oameni pot colabora la un singur joc de Minecraft, indiferent de platforma pe care rulează jocul. Prin Xbox Live, cinci persoane se pot juca împreună Minecraft pe PC-uri cu Windows 10.

Din fericire pentru cei care se joacă Minecraft Pocket, acest update mai include şi efecte de vreme îmbunătăţite vizual. În plus, indiferent dacă aţi cumpărat jocul pe iOS, Android sau WP, de acum înainte veţi putea crea obiecte noi şi vă veţi putea plimba nestingheriţi prinlumea pe care ai crea-o.

În altă ordine de idei, Minecraft pentru Windows 10 continuă să fie disponibil în format beta şi, împreună cu versiunile Pocket, nu includ aceleaşi funcţii precum cele incluse în versiunea originală de Minecraft pentru PC şi console. În plus, Microsoft nu a confirmat dacă şi acele versiuni ale jocului au devenit cross-platform.

loading...