Microsoft Office devine mai bun și pentru Windows Phone, după iOS și Android

Microsoft Office devine mai bun și pentru Windows Phone, după iOS și Android

Dacă v-aţi grăbit să vă instalaţi pe telefoane Windows 10, veţi avea parte de noul Microsoft Office optimizat pentru touch.

Utilizatorii de iDevice-uri şi, mai recent, de Android, se bucură deja de câteva luni de utilizarea unei versiuni de Office optimizate pentru ecrane sensibile la atingere. Noile aplicaţii Word, Excel, PowerPoint şi OneNote sunt mult mai uşor de folosit indiferent dacă le rulaţi pe o tabletă sau smartphone. De asemenea, sunt descărcabile gratuit din Google Play sau Apple App Store.

Din păcate, posesorii de telefoane cu sistemul de operare Microsoft nu au avut parte de aceleaşi aplicaţii, mulţi întrebându-se de ce gigantul din Redmond a decis să-şi penalizeze proprii utilizatori. Soluţia acestei problemă se pare că va veni luna aceasta. Până la finalul lunii aprilie, posesorii de smartphone-uri cu Windows 10 îşi vor putea instala noile aplicaţii optimizate pentru touchscreen. Printre altele, acestea sunt capabile să-şi modifice întreaga interfaţă în funcţie de diagonala şi rezoluţia aparatului pe care sunt rulate. Vor purta numele Office Universale.

,,Pe o tabletă, aplicaţiile Universale sunt rapide, fluide şi optimizate pentru o experienţă imersivă şi interacţiune cu mâinile. Sunt fantastice pentru citit sau pentru creat conţinut folosind touchscreen-ul sau un stylus. Pe un telefon, aplicaţiile universale se adaptează la formatul mai mic. Comenzile şi controalele sunt mutate pe marginea inferioară a ecranului pentru a facilita folosirea“.

Această lansare face parte din strategia companiei americane de a lansa anul acesta două versiuni importante ale pachetului . În primul rând, vom vedea un optimizat pentru desktop-urile clasice şi interacţiunea cu un mouse. În al doilea rând, va fi disponibilă o versiune de Office pentru dispozitive touchscreen, gen tablete, hibride şi smartphone-uri, indiferent de sistemul de operare rulat de acestea. Aceasta din urmă va fi gratuită.

 

Citește și: