03 feb. 2015 | 12:13

Microsoft Lumia va ataca piața smartphone-urilor de top printr-o colaborare cu un alt gigant

ACTUALITATE
Microsoft Lumia va ataca piața smartphone-urilor de top printr-o colaborare cu un alt gigant

Un flagship Microsoft Lumia ar putea fi lansat în viitor și ar urma să fie dotat cu Snapdragon 810, cel mai nou procesor de la Qualcomm.

De când au renunțat la brandul Nokia, cei de la Microsoft s-au abținut de la a scoate pe piață un flagship. În cursul anului acesta, însă, am putea vedea în sfârșit un telefon Microsoft Lumia cu specificații. Într- conferință de presă susținută de curând, cei de la Qualcomm au anunțat un număr de companii foarte mari care au implementat deja Snapdragon 810, sau plănuiesc să-l implementeze.

Două dintre numele menționate au anunțat deja dispozitive cu Snapdragon 810. Este vorba despre LG și Xiaomi. Sud-coreenii au prezentat în cadrul CES 2015 noul LG G Flex 2, iar chinezii de la Xiaomi au anunțat în urmă cu ceva timp noul Mi Note, un smartphone cu specificații de top despre care se spune că va rivaliza cu mai marii industriei.

qualcomm snapdragon 810

Conform Phonearena, patru dintre companiile menționate în declarațiile Qualcomm nu au introdus niciun fel de gadget cu Snapdragon 810 încă. Primele trei nume care au apărut au fost Motorola,  Sony și Oppo. Dacă mai exista cineva care nu credea că Sony va folosi cel mai performant procesor Qualcomm, acum aproape orice urmă de îndoială a dispărut, iar Xperia Z4 va beneficia de Snapdragon 810. Deși nu foarte mulți au fost surprinși de prezența pe această lista celor de la Motorola și Oppo, al patrulea nume a reușit să atragă atenția.

Microsoft a fost și ea anunțată drept partener al Qualcomm, compania din Redmond urmând să ”livreze telefoane Lumia de top dotate cu noul Snapdragon 810”. Criticată de mulți pentru ignorarea sectorului high-end, Microsoft ar putea lansa un flagship în 2015.

Anunțul celor de la Qualcomm are, printre altele, rolul de reda încrederea publicului larg în cel mai nou procesor al său. Acesta s-a confruntat o vreme cu probleme legate de supraîncălzire, iar din această cauză, Samsung ar putea să nu îl mai implementeze pe Galaxy S6. Puteți citi mai multe despre Qualcomm Snapdragon 810 pe Playtech aici.