Microsoft a lansat Power Apps, cea mai flexibilă unealtă care a existat vreodată pentru Office

Microsoft a lansat Power Apps, cea mai flexibilă unealtă care a existat vreodată pentru Office

Microsoft Power Apps este probabil cea mai interesantă aplicație pentru Office (dacă o putem numi așa), pe care gigantul din Redmont a lansat-o vreodată. Cu ajutorul Power Apps, oricine va putea să creeze aplicații pentru Office fără să știe pic de programare.

Țelul Power Apps este de a oferi oamenilor de afaceri și companiilor în general, capacitatea de a-și construi propriile aplicații fără ca să-și dezvolte un departament special de IT. Cu această unealtă, companiile își vor putea gestiona informațiile pe loc cu ajutorul unor aplicații concepute de ele însele atât pentru uzul intern cât și extern.

Toate informațiile vor putea fi luate de la orice sursă valabilă, cum ar fi Microsoft Office 365, Dropbox, Salesforce, Oracle, SAP și chiar sistemele locale conectate la Microsoft, iar apoi Power Apps le va putea prelua așa încât cel interesat să creeze cu ajutorul informațiilor preluate o aplicație utilă pentru uzul intern al firmelor.

Scopul Power Apps este de a fi cât mai simplu de utilizat cu putință. Aplicația îți va oferi o serie de template-uri grafice pentru interfață, iar utilizatorul poate alege oricare dintre acestea iar apoi să-i dea drumul. Aplicațiile pot fi de asemenea salvate și oferite partenerilor tot cu ajutorul Google Drive sau Dropbox, așa cum ai face cu orice document.

Dacă vă îngrijorați de securitatea informațiilor, Power Apps folosește aceleași reguli de siguranță ca restul rețelelor corporate cu care este în parteneriat. Dacă Oracle și SAP lucrează împreună cu Power Apps, nu cred că aveți de ce să vă faceți griji.

Totuși, lansarea Power Apps, nu este încă publică. Momentan Microsoft caută un număr restrâns de specialiști în software pentru a gestiona o serie de teste ce au loc înaintea lansării oficiale. Dacă nu mai poți aștepta și vrei să încerci Power Apps de pe acum, poți accesa site-ul oficial aici.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: