Metoda prin care oceanele planetei s-ar putea curăța singure

, 02 Iun, 18:37

Un tânăr olandez vrea să ajute la eliminarea rapidă a deșeurilor din oceane cu ajutorul unei metode ingenioase.

Peste 70% din suprafața totală a planetei este acoperită de ape, iar o mare parte din acestea sunt reprezentate de oceane. Din această cauză, orice încercare de curățare a oceanelor este extrem de dificil de întreprins. După cum scriu cei de la Gizmodo, în loc să călătorească permanent în încercarea de a elimina deșeurile, un tânăr olandez a creat o soluție mult mai eficientă. Acesta speră că în mai puțin de un deceniu, metoda va duce la înjumătățire deșeurilor fără a necesita un efort considerabil din partea oamenilor.

Planul tânărului presupune plasarea unor bariere uriașe în formă literei ”V” în oceane, cu o lungime de aproximativ doi kilometri fiecare. Plasticele și toate celelalte resturi aruncate în ape ar urma să fie oprite de bariere, acestea din urmă deplasându-se în în funcție de maree. Dedesubt nu se vor afla plase pentru a nu pune în pericol vietățile marine, iar construcția care va debuta în anul 2016 în Japonia va fi ”cea mai mare structură plutitoare din toate timpurile”.

Totul a pornit anul trecut printr-o campanie pe Kickstarter care a reușit să strângă aproximativ două milioane de dolari. Dacă proiectul din Japonia va avea succes, mai multe structuri de acest fel ar putea fi plasate în viitor în diverse părți ale Globului.

 

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail