Mercedes-Benz E-Class 2016 nu are cheie pentru că o pornești cu telefonul

Mercedes-Benz E-Class 2016 nu are cheie pentru că o pornești cu telefonul

Mercedes a avut grijă ca fiecare model să aducă tehnologii de ultima oră cu fiecare generație nouă pe care o aduce. Clasa E nu face excepție, oficialii Mercedes lansând informații importante ale noii generații.

Prima inovație a noului model o reprezintă absența cheii. Mercedes-Benz E-Class 2016 înlocuiește tradițională cheie cu un smatphone dotat cu NFC. Noua modalitate de acces îți va permite să închizi și să deschizi mașină chiar dacă smartphone-ul numai are baterie și totodată să o pornești. Numărul de leduri ale farurilor a crescut până la impresionantă cifră de 84, astfel vizibilitatea față de generația anterioară este îmbunătățită semnificativ.mercedes benz e class 2016 (4)

Funcția cu care se lăuda cei de la Mercedes este botezată Intelligent Drive Next Level. Cu ajutorul unei sumedenii de senzori și sisteme, mașina va fi capabilă să evite singură obstacolele și accidentele ce pot apărea pe șosea.

Dacă asta nu e îndeajuns, noul E-Class va îndepărta pasageri de portiere în cazul unui impact, în tot acest timp reușind să le și protejeze auzul. Sistemul IDNL va avea și o funcție Car-to-X care îi permite mașinii tale să comunice cu alte mașini dotate cu același sistem. Astfel mașină ta va ține minte unde sunt obstacolele pe șosea, le va transmite și altora, și va afla în timp real unde au mai apărut impedimente rutiere noi. Printre informațiile transmise între mașini mai există și date legate de condițiile meteo.

Ținta Mercedes-Benz pentru noul E-Class a fost de a reconfigura modul în care privim automobilul. Așteptăm să vedem dacă au reușit, iar până atunci ne întrebăm oare cât de eficientă este funcția din clipul de mai sus.