17 iul. 2015 | 16:52

Mașinile fără șofer de la Google, accidentate de șoferii neatenți

ENTERTAINMENT
Mașinile fără șofer de la Google, accidentate de șoferii neatenți

Google testează mașinile fără șofer pe străzile din SUA de șase ani. În tot acest timp, tehnologia automobilelor autonome a fost implicată în destul de multe accidente, dar nu din vina Google.

Mulți dintre giganții din industria auto lucrează deja la mașinile fără șofer. Avantajele sunt evidente: poluare mai puțină, trafic mai degajat, călătorii mai puțin obositoare și, sperăm, reducerea numărului de accidente.

Totuși, se pare că de ultima parte vom putea vorbi abia după ce toate mașinile vor fi autonome. Chris Urmson, directorul diviziei de automobile autonome din cadrul Google, a vorbit despre accidentele în care au fost implicate creațiile lui.

În primul rând, el a declarat, într-o postare pe Medium, că mașinile au 14 accidente la activ și toate au fost provocate din neatenția celorlalți participanți la trafic.

Dacă în general a fost vorba de vopsea sărită sau de tablă îndoită, ultimul accident a fost ceva mai serios și mai multe persoane au fost rănite. Trei dintre angajații Google din mașină au ajuns la spital cu contuzii minore, iar șoferul responsabil de accident a acuzat și el dureri de ceafă și de spate.

Ce s-a întâmplat, totuși? Urmson susține că bărbatul care conducea mașina a izbit vehiculul Google din spate în timp ce acesta staționa la un semafor. El mai spune că ”eroarea și neatenția umane sunt temele clare ale acestor accidente. Vom lua asta ca pe un semn că am început să obținem rezultate mai bune decât ale șoferilor”.

În final, el a făcut un apel către conducători: ”În momentul în care vă urcați la volan în această vară, păstrați-vă ochii la drum. Lupta pentru terminarea condusului neatent începe cu fiecare dintre noi – cel puțin până în zua în care vom putea chema o mașină autonomă și ne vom putea relaxa pe drum”.