”Mașina zburătoare” este mai mult un elicopter fără cabină și te va terifia [VIDEO]

Oamenii visează la mașini zburătoare de atât de mult timp încât au început să și le construiască singuri, în garaje. Asta este cazul și cu invenția de mai jos care, pe cât este de înspăimântătoare, pe atât este de impresionantă. 

Amazon visează să livreze colete cu ajutorul dronelor, dar un tânăr din Olanda vrea ca ele să fie mijlocul de transport al viitorului.

Thorstin Crijns a construit un protitp al unui ”multicopter”, un fel de dronă gigant capabilă să susțină (și să ridice de la sol) o persoană.

Invenția lui folosește un cadru făcut din aluminiu foarte ușor pe care cele 16 motoare îl pot ridica cu ușurință de la sol, cu tot cu ”încărcătură”. Motorașele sunt alimentate de baterii litiu-ion și ca modalitate de control, Thorstin folosește un controller MultiWii Autopilot, capabil să distribuie automat puterea pe fiecare motor în parte, în funcție de nevoie, astfel încât dispozitivul să rămână în echilibru.

Olandezul a reușit să se ridice câțiva metri de la sol, ceea ce este de admirat, dar nu putem să nu observăm că mașinăria pare foarte periculoasă din multe puncte de vedere.

Rămâne de văzut cum va progresa Thorstin, dar în momentul de față, o ”mașină zburătoare” nu pare ceva ce ți-ai putea dori.

Octavian Palade
13:00 27.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video