Marii creatori de PC-uri descurajează upgrade-ul la Windows 10

Marii creatori de PC-uri descurajează upgrade-ul la Windows 10

Chiar dacă ați fi tentați să credeți că există foarte multe motive pentru a migra de la Windows 7 sau 8 la Windows 10, giganți din industria IT sunt de altă părere.

M-am numărat printre cei care ardeau de nerăbdare să experimenteze noul Windows 10, mai ales după ce s-a lansat versiunea finală a noului sistem de operare. Deși mulți dintre voi au făcut la fel, ar fi bine să nu insistați pe acest detaliu în cazul în care sunați la linia de suport a producătorului sistemului vostru în speranța de a remedia o problemă.

Spre surprinderea tuturor, cei de la Laptop, o companie de cercetare importantă a ajuns la o concluzie un pic ciudată în urma unui studiu recent ce a implicat serviciile de suport tehnic oferite de către diverși producători. Din căte se pare, cel puțin HP și Dell descurajează în mod activ utilizatorii sistemelor lor de a face tranziția la Windows 10. Mai mult decât atât, atitudinea lor este atât de agresivă pe marginea acestui subiect încât mai multor persoane care au sunat la serviciul clienți cu probleme software, le-au recomandat să facă downgrade de la Windows 10 la o versiune anterioară de Windows.

Dacă v-ați fi așteptat că oficialii respectivelor companii vor nega cu îndârjire această practică, vă înșelați. Când au fost întrebați în mod direct dacă studiul respectiv reflectă realitatea, oficialii lor au apărat metodologie și au argumentat-o într-un mod destul de plauzibil. Ei nu au o problemă cu Windows 10, dar scopul final pentru persoanele cu care interacționați la linia de suport este de a vă remedia rapid problemele PC-ului, iar soluțiile implică uneori downgrade de sfotware.

Pe de altă parte, această practică nu este deloc nouă. Pentru că producătorii de sistem nu pot garanta buna funcționare a unui PC cu o vechime de 4-5 ani în tandem cu cel mai nou Windows, de cele mai multe ori vă recomandă să nu aplicați nici un update major de software. Problema este că, într-o perioadă în care Microsoft își stresează utilizatorii să treacă la Windows 10, decizia HP și Dell de a descuraja procesul e un pic mai greu de înțeles.

Citește și: