Mai multe misiuni în spațiu: NASA primește un buget imens pentru anul viitor

Mai multe misiuni în spațiu: NASA primește un buget imens pentru anul viitor

Se pare că 2016 va fi un an prolific pentru explorarea spațiului. Congresul tocmai a anunțat bugetul NASA, și se pare că agenția primește cu 750 de milioane mai mult decât a cerut. Prin urmare, bugetul complet se ridică la 19,3 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă 1,3 miliarde de dolari în plus față de anul trecut.

Ținând cont de faptul că NASA dezvoltă câteva programe-cheie, cum ar fi Commercial Crew, Space Launch System și nava Orion, o astfel de suplimentare de fonduri nu e în zadar. În orice caz, 175 de milioane de dolari au fost puși deoparte pentru misiunea Europa Multi-Flyby, o navă care va fi trimisă în 2020 pe satelitul lui Jupiter, care a primit numele Europa. Misiunea necesită și instrumente destinate aterizării, iar conceptul necesită investiții mari, potrivit Ars Technica.

De asemenea, programul Commercial Crew a primit fonduri în valoare de 1.243 miliarde de dolari. De asemenea, pentru continuarea studiilor planetare, NASA primește 1.631 de miliarde de dolari. Potrivit The Planetary Society, roverele MER Opportunity și Lunar Reconnaissance Orbit vor putea continua operațiunile științifice astfel. De asemenea, roverul Mars primește un supliment de 22 de milioane de dolari.

Space Launch System a primit două miliarde de dolari, iar lansarea sa e pregătită încă din 2011. Pentru cei care nu știu, scopul său e de a duce oamenii pe Marte pe nava Orion, care, la rândul său, a primit 1,91 de miliarde de dolari extra. Pe de altă parte, Earth Science Division și Space Technology Mission Directorate au primit mai puțini bani decât a cerut președintele, dar mai mulți decât anul trecut. Bugetul trebuie să treacă de votul Congresului, dar nu prea există îngrijorări că acest lucru nu se va întâmpla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: