Lumia 950 XL va fi primul smartphone de vârf cu Windows 10 Mobile

Lumia 950 XL va fi primul smartphone de vârf cu Windows 10 Mobile

Deşi Windows 10 Mobile nu s-a lansat oficial împreună cu Windows 10, avem tot mai multe informaţii legat de primul Lumia 950 XL ce va rula din start noul SO.

Cei de la Microsoft, după finalizarea achiziţiei Nokia, au amănat tot mai mult lansarea unui nou smartphone cu specificaţii de top. Dacă se confirmă informaţiile postate recent de publicaţia asiatică WPXAP, se pare însă că nu vom mai avea mult de aşteptat.

Ilustrat în imaginile alăturate este aşa numitul Lumia 950 XL. Având în vedere nomenclatorul, nu este exclus ca în acelaşi timp cu el, Microsoft să lanseze o variantă cu o diagonală a ecranului un pic mai mică şi să o intituleze Lumia 950.

Ipoteticele aparate nu sunt pentru prima oară subiectul unor zvonuri. În schimb, abia acum ne putem forma pentru prima oară o idee legată de design, chiar şi dacă dispozitivul efectiv pare să fie mascat cu o carcasă de plastic. Deşi este greu să ştim mai multe detalii legate de hardware-ul intern al gadgetului, prezenţa unui port USB Type-C este evidentă şi s-ar putea să încântă un grup semnificativ de fani.

Cei de la Microsoft au evitat până la această oră să facă vreun anunţ pe marginea telefoanelor preinstalate cu Windows 10, dar ar trebui să nu mai dureze foarte multe. Cel mai probabil, o conferinţă pentr anunţarea noilor Lumia 950 şi Lumia 950 va avea loc la mijlocul lunii septembrie sau la un moment dat în luna octombrie.

Lumia 950 xl WIndows 10 mobile

Citește și: