LG își lansează propria platformă de plată cu mobilul

LG își lansează propria platformă de plată cu mobilul

Coreenii de la LG vor lansa în curând propria platformă de plată cu mobilul, care va rivaliza cu Samsung Pay.

Zvonurile din urmă cu ceva vreme par a fi confirmate de către coreenii de la LG. Astfel, aceștia au încheiat o colaborare cu cele mai mari companii producătoare de carduri din Coreea de Sud (Shinhan Card și KB Kookmin Card) și își vor lansa propria platformă de plată cu mobilul. Din păcate, după cum menționează cei de la Android Central, LG nu a oferit informații și în legătură cu data la care sistemul va fi introdus în mod oficial.

Cât despre tehnologiile suportate, sistemul de plată se pare că va suportp atât MST (magnetic secure transmission), cât și NFC. Conform declarațiilor oficialilor din cadrul LG, scopul este de a oferi o versatilitate mai mare utilizatorilor. În mod evident, sistemul de plată este menit să rivalizeze cu cel oferit de Samsung. În prezent, Samsung Pay este singura platformă care suportă tehnologia MST. Aceasta din urmă este mai utilă de multe ori decât NFC deoarece asigură compatibilitatea cu dispozitivele vechi.

Unul dintre avantajele pe care LG Pay le va avea în comparație cu Samsung Pay este faptul că va funcționa pe toate dispozitivele LG, în timp ce Samsung Pay este compatibil doar cu cele mai noi modele. Din păcate, LG Pay se pare că va fi prezent doar în Coreea după ce va fi lansat. Informații în legătură cu disponibilitatea la nivel global încă nu există.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: