21 mai 2015 | 12:09

Lenovo reușește o nouă performanță, după locul 3 între producătorii de telefoane

ACTUALITATE
Lenovo reușește o nouă performanță, după locul 3 între producătorii de telefoane

Cei de la Lenovo au reușit să vândă un număr record de telefoane în ultimul trimestru fiscal, însă profitul companiei a scăzut considerabil.

Tocmai s-a sfârșit primul trimestru financiar pentru Lenovo de când compania chinezească a achiziționat Motorola pentru aproximativ 2,9 miliarde dolari, iar efectul asupra vânzărilor este vizibil. Astfel, Lenovo a reușit să livreze în jur de 18,7 milioane de smartphone-uri, un record personal, cu 2,7 milioane de dispozitive mai mult decât în trimestrul precedent.

Dintre acestea, 7,8 milioane de telefoane au fost modele Motorola. Pe întreg parcursul anului financiar 2014, Lenovo a reușit să vândă, din câte se pare, aproximativ 76 de milioane de smartphone-uri. De asemenea, numărul de PC-uri vândute a fost de 60 de milioane, 2014 fiind astfel primul în care acestea au fost depășite în vânzări de dispozitivele mobile.

În ciuda rezultatelor, profitul companiei a scăzut considerabil. Cu un venit de 11,3 miliarde de dolari, chinezii au raportat un profit de 100 de milioane de dolari, cu 37% față de aceeași perioadă a anului precedent. Situație pe parcursul întregului an este și mai alarmantă. În comparație cu anul 2013, în care Lenovo a înregistrat un profit de 5 miliarde dolari, 2014 a fost un mult mai slab, profitul nereușind să depășească 829 de milioane de dolari.

Situația aceasta scoate în evidență perioada de tranziție pe care o traversează Lenovo. Aceștia s-au confruntat cu o micșorarea a pieței pentru PC-uri din China, cea mai importantă pentru companie, și au declarat că în viitor se vor concentra atât asupra producției de hardware, cât și de software. După cum scrie TechCrunch, Lenovo a cheltuit aproape 5 miliarde dolari doar pe două achiziții, Motorola și divizia de servere din cadrul IBM, pregătind astfel terenul pentru schimbările majore care vor avea loc în viitor.