Lenovo Vibe P1 are o baterie enormă într-un corp de fotomodel

Octavian Palade
Octavian Palade
09:15 03.09.2015

În cadrul IFA 2015, Lenovo și-a prezentat noile smartphone-uri. Printre ele se numără și unul care rezolvă una dintre cele mai mari probleme ale utilizatorilor de smartphone-uri: autonomia slabă.

Cred că dacă toți posesorii de smartphone-uri din lume ar completa chestionare în care ar zice ce și-ar dori cel mai mul de la telefoanele lor, răspunsul unanim ar fi o autonomie mai mare de o zi.

Totuși, companiile nu vor să facă asemenea gesturi curajoase deoarece, de cele mai multe ori, o baterie mai mare înseamnă și o greutate mai mare a aparatului, dar și o grosime crescută.

Ei bine, se pare că cei de la Lenovo au găsit o modalitate de a pune o baterie enormă pe un smartphone care nu îți trage pantalonii de pe tine. Este vorba de Lenovo Vibe P1.

Acest smartphone are o baterie de 5.000 mAh și o greutate de 189 de grame, ceea ce nu e deloc rău pentru un dispozitiv cu carcasă din metal.

Restul specificațiilor includ un display full HD de 5,5 inch, un procesor Snapdragon 615, 2GB RAM și 32GB spațiu de stocare. Camera foto principală este de 13MP, iar telefonul are și un senzor de amprente, dar și posibilitatea de încărcare rapidă.

Telefonul se mișcă bine, însă nu aș putea să mă pronunț asupra autonomiei. Arată similar cu HTC One M8 și e ușor de manevrat, însă aș fi preferat niște margini mai subțiri în jurul ecranului.

P1 are și un frate mai mic și mai ieftin, P1m. Dacă P1 are un preț de 280 de dolari, P1m va costa numai 159 de dolari și este dotat cu un display HD de 5,2 inch, un procesor Mediatek, 1GB memorie RAM, cameră principală de 8MP și baterie de 4.000 mAh.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI