03 sept. 2015 | 04:24

Lenovo Phab Plus se vrea un telefon, dar nu se așteaptă nimeni să vorbești la el

ACTUALITATE
Lenovo Phab Plus se vrea un telefon, dar nu se așteaptă nimeni să vorbești la el

În cadrul evenimentului IFA 2015, Lenovo și-a prezentat noua gamă de produse, printre care și phabletul Phab Plus, un telefon gigant care, spun chinezii, ar fi optimizat pentru nevoile utilizatorilor.

Că telefoanele din zilele noastre nu mai sunt chiar telefoane, ci ar putea fi considerate, mai degrabă, niște mini PC-uri, este un lucru pe care nu îl mai poate contesta nimeni. Să spui că lumea nu mai are nevoie de telefoane ci că își dorește numai dispozitive cu ecrane supradimensionate pe care să consume cât mai multe clipuri cu pisicuțe, este puțin exagerat.

Ei bine, chiar asta a făcut Lenovo, miercuri seară, în cadrul evenimentului de la IFA 2015. Compania a lansat Lenovo Phab Plus, un telefon inteligent cu display de 6,8 inch (și pe fratele său mai mare, dar nițel mai ”redus”, cu un ecran de 6,98 inch). Este vorba despre Lenovo Phab Plus și Lenovo Phab.

Aceste două smartphone-uri gigant au luat naștere, spune compania, în urma unor studii care ar fi arătat că ne folosim smartphone-urile pentru a vorbi la ele doar 7% din timpul în care le utilizăm. Poate că studiul este precis, dar tot nu cred că cineva și-ar dori un dispozitiv de dimensiunile alea pe care să îl care constant în buzunar (cel din spate, că în cel din față nu încape oricum).

Specificațiile nu vor da pe nimeni pe spate. Panoul de 6,8 inch de pe Phab Plus are o rezoluție Full HD, iar sub el este un procesor Snapdragon 615 și 2GB memorie RAM. Lenovo spune că dispozitivul a fost creat pentru cei care consumă foarte mult conținut multimedia, iar de aceea este dotat cu boxe puternice și un ecran viu.

Boxele nu am putut să le testez în camera aglomerată în care am apucat să testez produsul, dar display-ul nu este deloc rău. Cea mai mare problemă cu Lenovo Phab Plus (și a Phab) este dimensiunea. Îmi aduc aminte când am testat pentru prima dată Sony Xperia Z Ultra (6,4 inch) ce chin a fost pentru mine să car acea ”cărămidă” pretutindeni. Trebuia mereu ținută în ghiozdan și parcă nu sunt genul care să aibă mereu o traistă în care să țină numai telefonul.

Una peste alta, performanța la prima vedere este bună, dar rămâne de văzut ce autonomie ar putea oferi acumulatorul de 3.500 mAh. Camere sunt de 13, respectiv 5MP, iar Lenovo se laudă că ar fi reușit să aducă ce e mai bun din lumea tabletelor și a telefoanelor.

Prețul pentru Phab Ultra este de 300 de dolari, ceea ce e mai mult decât decent.

Phab, în schimb, în ciuda display-ului mai mare, vine cu specificații mai slabe. Vorbim despre o rezoluție full HD, un procesor Mediatek și 1GB memorie RAM.