Legătura lui Stephen Hawking cu lumea din jur, doar o jucărie pentru copiii lui

, 17 Iun, 17:31

Stephen Hawking este cea mai sclipitoare minte a vremurilor noastre, însă savantul este măcinat de o boală necruțătoare care i-a furat abilitatea de a merge și de a vorbi. Legătura lui cu lumea este scaunul cu rotile special dotat cu un sintetizator, dar pentru copiii lui, acesta nu era nimic mai mult decât o jucărie. 

Filmul ”Teoria întregului” a uimit pe toată lumea anul acesta iar Eddie Redmayne, actorul care l-a jucat pe Hawking în film, a fost premiat cu premiul Oscar.

Pentru a oferi o performanță atât de bună, tânărul actor și-a petrecut mult timp într-o clinică în care erau tratați pacienți cu boli neuro-motorii, dar și stând de vorbă cu copiii savantului, Lucy și Tim, potrivit Mashable.

De la ei a auzit Redmayne o serie de povești amuzante și înduioșătoare. ”Tim spunea lucruride genul «obișnuiam să ne urcăm în căruciorul tatei și să-l folosim ca pe un kart» sau «obișnuiam să înregistrăm înjurături pe sintetizatorul lui și să le redăm»”, povestește actorul. ”Asta a fost o adevărată revelație pentru mine pentru că, evident, sunt o familie normală care se confruntă cu o situație extremă, dar prin simțul umorului și prin distracție”, a mai spus el.

În cadrul unui documentar, copiii geniului au făcut încă o serie de declarații interesante despre viața în familia Hawking. ”Nu prea am comunicat cu el în primii cinci ani de viață. Abia când a primit sintetizatorul am început să vorbim. Deci este cam ironic faptul că a trebuit ca el să-și piardă vocea ca să putem forma o relație”, a mai spus Tim, care obișnuia să joace șah cu tatăl său foarte competitiv.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail