Laptopurile LG Gram te vor face să uiți, pe moment, de MacBook-uri

Laptopurile LG Gram te vor face să uiți, pe moment, de MacBook-uri

Laptopurile LG Gram vor ajunge în magazinele Microsoft. Cu toate că cei de la LG sunt mai cunoscuți pentru telefoane, televizoare sau electrocasnice, compania produce și laptopuri pentru piața din Coreea de Sud, iar cele mai noi sunt excepționale și par că vor ajunge și în alte colțuri ale lumii. 

Laptopurile LG Gram nu vin cu tehnologii de ultimă oră și nici nu sunt făcute să profite la maximum de Windows 10. Mai exact, nu au nici ecrane tactile, nici camere RealSense, care să permită utilizatorilor funcționalității Windows Hello.

În cazul laptopurilor LG Gram vorbim despre niște dispozitive clasice, utile, dar ”ambalate” în carcase frumoase, subțiri și ușoare.

Un laptop LG Gram de 14 inch are aceleași dimensiuni ca un MacBook Air de 13 inch, iar display-ul full HD arată senzațional, după spusele celor de la Verge, care le testează.

Numele Gram vine de la faptul că acestea cântăresc mai puțin de un kilogram, adică 980 de grame, fiind mai ușoare chiar decât MacBook Air de 11 inch.

Nici prețurile nu sunt de ignorat. Versiunea de bază, cu procesor Intel Core i5 (pe care chiar poți face treabă serioasă) și SSD de 128GB costă 999 de dolari. O versiune mai bună, cu procesor i7 și 256GB SSD ajunge la 1399 dolari.

Partea proastă este că LG nu a folosit procesoarele Skylake (era și imposibil, având în vedere că au fost lansate pentru piețele asiatice încă de anul trecut), iar laptopurile LG Gram vin cu procesoare din gama Broadwell.

Autonomia nu este rea, ajungând undeva la șapte ore și jumătate.

Nu se știe dacă le vom vedea și în România, dar la prețurile oficiale ar fi, categoric, un best-buy pentru oricine caută putere și portabilitate la un preț redus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: