Lamborghini vrea să detroneze toate SUV-urile cu al lor URUS

Lamborghini vrea să detroneze toate SUV-urile cu al lor URUS

Producătorul din Santa`Agata Bolognese ne încântă cu lansarea veștii conform căreia conceptul menit să rivalizeze cu Cayenne-ul celor de la Porsche va intra în producție în 2018.

Nu știm exact dacă design-ul conceptului va diferi total de versiunea de serie, dar sperăm ca oficialii Lamborghini să nu schimbe mult liniile care par deja demne de detronat orice SUV existent pe piață.

În momentul în care Urus va lovi piața, Lamborghini va deveni a doua companie de mașini sport cu un SUV sub umbrela gamei de modele. Se pare că succesul modelului Cayenne i-a pus serios pe gânduri și au ajuns la concluzia: „De ce nu?”.

Nu avem date oficiale despre prețuri sau motorizări, deși la prima prezentare, în 2012, la Salonul Auto de la Beijing, Lamborghini promitea minimum 600 de cai sub capotă. Nu cred că ne abatem foarte mult de la adevăr dacă presupunem că Urus va împrumuta platforma tehnică de la Audi Q7, căci până la urmă Lamborgini aparține Audi. Iar dacă cei de la Bentley au hotărât că e destul de bună platforma pentru al lor Bentayga (viitorul SUV al mărcii englezești) de ce nu ar fi la fel de bună și pentru taurul din Santa`Agata.

Lamborghini Urus - exterior

Construcția noului model aduce este 500 de noi locuri de muncă la fabrica Lamborghini, asta pe lângă investiția de ordinul sutelor de milioane. Noi nu putem spera decât că dacă tot cheltuie atât de mulți bani să nu piardă din vulgaritatea clasică și cu care ne-a obișnuit de-a lungul timpului, specifică mărcii italienești.

Când spun „vulgaritate”, o spun cu furnicături pe șira spinării și cele mai bune intenții. Mașinile sport sunt menite să evoce astfel de sentimente, în concepția celor de la lamborghini. Nu cred că există vreun model în istoria lor care să nu fi primit măcar odată eticheta de „vulgar”. Cu mici excepții de când a intrat sub umbrela nemțească a celor de la Audi bineînțeles. Dar și sub conducere germană itailenii din Santa`Agata refuză să lase capul jos în materie de design.

Lamborghini Urus - interior

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: