Lada Vesta este varianta rusească a Loganului

Lada revine în atenția publicului cu o mașină care ar putea fi un rival direct pentru Dacia.

Conceptul pentru Lada Vesta a fost prezentat încă de anul trecut, dar abia acum au început să apară primele imagini cu mașina de serie. Deși rușii s-au lăudat că la acest autoturism a lucrat un designer care a colaborat cu alte companii puternice din domeniu, precum Volvo și Mercedes, Vesta nu este tocmai o mașină care să rupă gura târgului.

Cu toate astea, Lada a introdus câteva tehnologii interesante la bordul mașinii sale. Vespa se bucură de conectivitate Bluetooth, slot pentru card SD și încălzire în scaune. Știu, nimic impresionant, dar pentru o mașină rusească cu un preț mai mult decât accesibil este totuși îmbucurător să vedem astfel de dotări.

Potrivit Carscoops, Lada Vesta va fi disponibilă în trei versiuni: Classic, Comfort și Suite. Indiferent de varianta aleasă, dotarea mașinii va include două airbaguri, ABS, ESP, asistență la pornirea în rampă, aer condiționat și un „pachet audio”, care încă nu se știe exact ce reprezintă.

Versiunea „Comfort” are încălzire în scaunele din față, oglinzi electrice cu încălzire și un sistem multimedia cu un ecran de 4.3 inch ce include și Bluetooth. Varianta de top, „Suite”, mai beneficiază în plus de încălzire a parbrizului, senzori de lumină și de ploaie, geamuri electrice și în partea din spate și jante de aluminiu de 16 inch.

La capitolul motorizare, Vesta va putea fi comandată, în primă fază, cu un propulsor pe benzină de 1,6 litri ce dezvolta 106 cai putere.
Lada Vesta va costa mai puțin de 10.000 de euro și dorește să concureze cu rivali precum Volkswagen Jetta sau Ford Focus, dar, bineînțeles, și cu îndrăgitul nostru Logan.

Citește și:
Etichete: