Kaspersky are o nouă soluție de securitate și e gândită să-ți protejeze intimitatea

Kaspersky are o nouă soluție de securitate și e gândită să-ți protejeze intimitatea

Kaspersky Lab prezintă noile versiuni ale soluției Kaspersky Internet Security – multi-device 2016, se arată într-un comunicat remis Playtech.

În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane au ajuns la concluzia că viața lor nu e atât de privată cât timp o parte din ea se desfășoară pe Internet. Zeci de scandaluri privind spionajul guvernelor, zeci de rapoarte privind atacurile hackerilor și zeci de site-uri sparte cu zeci de mii de conturi compromise – cam ăsta ar fi rezumatul anilor 2014 și 2015. E bine că producătorii de soluții de securitate au înțeles că utilizatorilor le e la fel de frică să nu le fie compromisă intimitatea pe cât le e frică să nu le fie compromise fișierele.

Kaspersky Internet Security – multi-device 2016 a fost proiectat special pentru a proteja ceea ce e important pentru utilizatori: confidențialitatea online, informațiile, identitatea, banii și dispozitivul. Noua soluție include tehnologii optimizate care asigură protecția utilizatorilor, indiferent de tipul activității online sau de platforma folosită: Windows, OS X sau Android. A fost adăugat un set de funcții noi, cu scopul de a proteja viața privată a utilizatorilor.

Conform unui studiu Kaspersky Lab, numărul utilizatorilor de internet care sunt preocupați de confidențialitatea lor în mediul online a crescut considerabil față de anul anterior. 70% dintre utilizatori sunt îngrijorați că cineva ar putea avea acces la fișierele lor personale, 61% se îngrijorează că ar putea exista programe pe echipamentele lor care colectează informații personale, iar 49% nu au încredere în propriile camere web – camerele sunt frecvent folosite pentru a spiona utilizatorii dispozitivelor. Toate aceste probleme obligă soluțiile de securitate să găsească noi modalități pentru a asigura protecția vieții private a utilizatorilor. Noile versiuni ale Kaspersky Internet Security – Multi-Device și Kaspersky Total Security – Multi-Device pentru Windows sunt proiectate în acest scop și încorporează noi tehnologii menite să protejeze confidențialitatea utilizatorilor.

Rețelele sociale și agențiile de publicitate și de cercetare solicită adesea informații cu privire la obiceiurile de navigare web ale utilizatorilor, localizarea geografică, istoricul lor de navigare etc. Agențiile și rețelele sociale accesează aceste date prin intermediul browser-ului și le pot vinde și folosi ulterior pentru a direcționa reclame către utilizator, în funcție de căutările efectuate de acesta. Funcția de Private Browsing înlătură astfel de informații din traficul de internet și raportează utilizatorului printr-un plugin special (care este disponibil pentru Mozilla Firefox, Internet Explorer și Google Chrome) cererile blocate. Tehnologia Kaspersky Lab este diferită față de alte instrumente încorporate în browser: produsul împiedică identificarea utilizatorilor prin intermediul fișierelor de tip cookie și înștiințează site-urile că nu va transmite date care ar putea duce la depistarea utilizatorii.

Nu este neobișnuit ca odată cu programele freeware să fie instalate pe dispozitivul utilizatorului extensii suplimentare, fără știrea lui. Aceste schimbări pot afecta pagina de start a browser-ului și motorul de căutare, sau pot instala plugin-uri și/sau extensii suplimentare. Mai mult, configurările de rețea sau de sistem ar putea fi modificate fără acordul proprietarului echipamentului. Toate aceste elemente pot atenta la viața privată a utilizatorului, deoarece unele plugin-uri și extensii pot, de asemenea, să colecteze informații despre utilizatori și despre comportamentul lor online și să le utilizeze în alte scopuri. Tehnologia Change Control detectează orice proces care încearcă să introducă astfel de schimbări, îl raportează utilizatorului și cere permisiunea sau, din contră, blocarea explicită a acestuia.

În plus, instrumentul Privacy Cleaner ajută la eliminarea tuturor urmelor activității utilizatorului de pe un computer Windows, inclusiv istoricul de navigare, lista documentelor deschise etc. De asemenea, funcția Webcam Protection previne interceptarea imaginilor de pe camera web, sesizează utilizatorii atunci când aceasta este accesată de aplicații legitime și oferă opțiunea de a bloca integral accesul la cameră.

Suita de produse Kaspersky Lab pentru utilizatori individuali include actualizări și upgrade-uri automate gratuite și poate fi accesată de la distanță prin intermediul unui cont personal My Kaspersky.