John McAfee vrea să vă scape de introdus parole prin Everykey

John McAfee vrea să vă scape de introdus parole prin Everykey

În ultimii ani, am devenit din ce în ce mai dependenți de parole, iar John McAfee vrea să elimine această sursă de stres prin introducerea unui gadget intitulat Everykey.

Tot mai multe companii fac eforturi semnificative pentru a elimina introducerea de parole complicate, fără ca respectivul proces să implice vreun compromis pe partea de securitate a datelor. În definitiv, nimeni nu vrea să fie responsabil de crearea unor vulnerabilități care să vă pună în pericol informațiile voastre private.

După ce am detaliat eforturile celor de la Google și Yahoo pe marginea acestui subiect, a venit rândul lui John McAfee să detalieze un concept similar. John McAfee este fondatorul companiei McAfee, din spatele popularului antivirus, dar nu mai are nici o legătură cu acel produs deoarece și-a vândut partea din firmă.

Propunerea lui McAfee, ce caută să obțină finanțare printr-o campanie pe Indiegogo, poartă numele Everykey și implică utilizarea unui gadget foarte compact pentru eliminarea necesității introducerii vreo unei parole pe o varietate foarte mare de echipamente. În principiu, este vorba de un stick USB și un dispozitiv similar cu o brățară inteligentă pentru obținerea efectului scontat. Amândouă sunt practic niște chei digitale.

Pe partea tehnologică, în filmul de prezentare, John McAfee a ținut să detalieze faptul că Everykey folosește algoritmi de criptare de grad militar, motiv pentru care sunt foarte greu de spart. Scenariile imaginate în care un astfel de dispozitiv v-ar putea fi de folos variază de la deblocarea unui laptop, smartphone sau tabletă până la uși cu sistem de deblocare inteligent și alte tipuri de echipamente. Poate fi de asemenea folosit în tandem cu diverse website-uri. Este suficient să vă apropiați cu Everykey de unul dintre exemplele de mai sus, iar autentificarea se va produce automat. Când vă veți distanța de aceleași echipamente, acelea se vor bloca.

Pentru materializare, John McAfee căuta să obțină 20.000 de dolari, dar la momentul redactării acestui material depășise deja pragul de 60.000. Pentru obținerea mia multor detalii despre proiect accesați pagina sa de Indiegogo.

Citește și: