Japonezii schimbă agricultura: Au creat planta care produce plastic

Japonezii schimbă agricultura: Au creat planta care produce plastic

Conform celor mai noi cercetări nipone, materialele plastice vor putea fi recoltate din plantații agricole.

Cercetătorii din Tokyo au restabilit limitele bioștiinței. Ei au creat microorganisme care pot genera o serie de substanțe eficiente în reproducerea sistetică a unor materiale.

Un grup de oameni de știință conduși de Seiichi Taguchi, profesor de biotehnică la Universitatea Hokkaido, a creat o plantă care poate transforma dioxidul de carbon, gaz cu efect de seră, în plastic. Echipa a lucrat pentru acest proiect în special cu inginerii Toyota Motors.

Oamenii de știință au găsit o nouă modalitate de polimerizare a acidului lactic pentru a-l transforma în acid polilactic, o substanță plastică. Până acum, acidul polilactic putea fi obținut doar prin sinteză chimică. Conform cercetării, materialele plastic vor putea fi recoltate din plantații agricole, conform Asia Review.

Oamenii de știință se așteaptă ca biologia sintetică să producă proteine cu funcții îmbunătățite. De asemenea, noile cercetări ar putea fi utilizate și în scopuri militare și atacuri teroriste. Plantele ar putea fi folosite și la crearea de noi microorganisme patogene cu caracteristici toxice ar putea reprezenta arme periculoase.

Autor: Diana Bone

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: